woensdag, april 29, 2009

Varkensgriep

Tjonge jonge, jullie zullen allemaal wel van de varkensgriep gehoord hebben, tenzij je in een ondergrondse grot woonde.

Het uitbreken van dit virus wordt hier breed uitgemeten in de media, alle kranten, radiozenders en TV stations hebben het erover. Zeker nu het net het cijfer 5 heeft gekregen van de WHO; het op een na hoogste cijfer voordat het een pandemie genoemd zal worden.
Edwin heeft ingelaste meetings omdat ze zeker willen zijn dat alle orders eventueel vervroegd uitgeleverd kunnen worden nu het nog kan.
Een highschool hier zo'n 7 kilometer vandaan, werd vandaag voor een week gesloten omdat er bij een leerling de varkensgriep was geconstateerd. En dan klinkt het toch wel erg dichtbij.
Maaike heeft een video op school gezien. Bij Bas werd er ook extra over gesproken in de klas.

Vandaag kwamen de kinderen thuis van school met een brief van het San Jose Unified School District. Dat is het overkoepelend orgaan waar de meeste San Jose scholen bij horen.
Hierin kregen we advies over wat je wel en niet moet doen.
Het voornaamste is dat we zieke kinderen thuis moeten houden. Mochten ze griep verschijnselen hebben, moeten we het onze dokter en school laten weten. Maar vooral niet naar school sturen.
We moeten regelmatig onze handen minimaal 20 seconden wassen. Dit kan je timen door 2 keer "Happy Birthday" te zingen.
Vooral papieren zakdoekjes gebruiken
In de binnenkant van je elleboog niezen.
Je ogen, neus en mond niet teveel aanraken.
Verder moet je je tandenborstel weggooien nadat je hersteld bent van je verkoudheid of griep.
Gebruik keukenrollen, en geen stoffen doekjes, voor het schoonmaken van dingen en gooi ze daarna weg.
Gebruik desinfecterende wipes voor het schoonmaken van klinken, afstandsbedieningen, tafels, computer muizen en telefoons. En maak deze dingen geregeld schoon. Met andere woorden; maak er geen zwijnenstal van.

Alsof dat briefje nog niet genoeg was, er stond ook nog iemand op mijn antwoordapparaat van het school district, om ons te melden dat ze alles onder controle hadden, en of we het briefje van onze kinderen ontvangen hadden.
En we kregen daarna ook nog een email van hen met dezelfde informatie.
Toch heb ik hier in de buurt nog niet veel mondkappen gezien, maar wie weet hoelang dat nog duurt.

Dit varkentje moeten we met z'n allen goed wassen, anders krijgt het waarschijnlijk nog een flink krulstaartje.

Labels: , , , , , ,

1 Comments:

At donderdag, april 30, 2009 12:32:00 a.m., Blogger caatje said...

dag meidje, even voor we met al onze spulletjes naar de vrijmarkt gaan op koninginnedag, even je blog gelezen..nu begrijp ik dat we gister door avner vanuit de usa de tip kregen om toch vooral onze handen te wassen. in holland zijn ze vooralsnog 'nuchter', werden zelfs gister na terugkomst uit engeland niet eens gecontroleerd of geadviseerd. Dit kan inderdaad aardig samen met de kredietcrisis aardig uit de klauwen lopen... hasjoe, Caroline

 

Een reactie posten

<< Home