dinsdag, december 23, 2008

Liefdadigheid

Een van de dingen waar ik op school verantwoordelijk voor ben, is de jaarlijkse Food Drive voor de Second Harvest Food Bank. In gewoon Nederlands heet dat de inzamelingsactie voor de Voedselbank. Ik doe dit nu voor het 4e jaar en had er nog nooit over geschreven, dus werd dat hoog tijd. (De foto is ook van 2 jaar geleden).
Het is altijd in november, net voor de feestdagen, het wordt daarom ook wel de Holiday Drive genoemd.
Dit houdt in dat ik bij de Second Harvest alle benodigdheden bestel, zoals tassen, enveloppen, posters en de tonnen. Een ophaalschema samenstel en de contactpersoon voor de Second Harvest ben.
Ik maak verschillende flyers en organiseer een aantal ouders die op een ochtend op school een envelop vastnieten aan de tassen die dan weer gedistribueert worden in de klassen. Iedere familie krijgt een tas en kunnen die dan, gevuld met voedsel, in de tonnen op school deponeren. Het is ook mogelijk om geld te doneren, zelfs online.
Het liefst heeft de Food Bank ingeblikte tonijn, groente, fruit, chili en soep, pindakaas, muesli, vruchtensappen en dat soort etenswaren.
In de wekelijks envelop van school, waarin hun werkjes, een brief van de juf met de nieuwe spellingswoorden en andere activiteiten zitten, stuur ik een flyer mee om de mensen eraan te herinneren dat de food drive nog steeds aan de gang is.
Op de laatste dag houden we een zgn. popcorn actie, waar de kinderen direct na school voor 1 dollar, of een blik voedsel, een zakje popcorn kunnen kopen. Dit werkt altijd erg goed. De school heeft een popcorn machine en die maïskorrels zijn echt niet duur. Ik stink na dat uurtje popcorn verkoop een uur tegen de wind in, maar het is wel effectief.

Dit jaar liepen de eerste weken van de fooddrive erg stroef. Natuurlijk is dat te wijten aan de dalende economie. Second Harvest heeft dit jaar ook een veel grotere aanvraag voor voedsel gekregen. Normaal gesproken geven bedrijven behoorlijk wat geld aan deze instantie, maar het aanbod van de bedrijven is met 50% gedaald.
Vorig jaar stroomde de 4 tonnen op school iedere week echt over, dit jaar waren er wekelijks net 2 vol. Maar na een dringende laatste flyer van mij met de huidige stand van zaken kwam er gelukkig nogal wat voedsel binnen. Uiteindelijk hebben we $353,= en 540 kilo voedsel opgehaald. Niet slecht voor een school met ruim 600 leerlingen.

Ook Cisco doneert geld en uren aan goede doelen en verplicht de werknemers om onder werktijd uren te geven. Edwin heeft zich deze keer met zijn team verdienstelijk gemaakt om een middag het Leger des Heils te helpen om de voedselpakketten samen te stellen.
Ze moesten allemaal de lege dozen halen, achter hen stonden pallets met de verschillende ingrediënten. Iedereen stopte zijn hoeveelheid van dat ingrediënt in de doos en schoof deze door naar de volgende persoon, die stopte er dan het volgende in net zolang totdat de dozen gevuld waren. De laatste sloot de dozen en zette ze dan weer op een pallet zodat ze gedistribueerd konden worden.
Aan het eind van de rit moesten ze alle lege dozen platstampen, weggooien en opruimen. Het is behoorlijk hard doorwerken, maar het geeft je heel veel voldoening.
Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat we deze instanties kunnen helpen vanuit onze luxe posities.

Fijne feestdagen allemaal!

Labels: , , , ,

1 Comments:

At vrijdag, december 11, 2009 7:24:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Lees het hele blog, pretty good

 

Een reactie posten

<< Home