vrijdag, oktober 24, 2008

Red Ribbon Week

Deze week was het de jaarlijkse "Red Ribbon Week".
Tijdens deze week, die jaarlijks gehouden wordt tussen 23 en 31 oktober, worden de kinderen aangemoedigd om een gezonde, alcohol- en drugsvrije levensstijl aan te nemen.
Het is allemaal begonnen toen in 1985 de politieagent Enrique „Kiki“ Camarena, die bij de narcotica afdeling werkte, werd ontvoerd terwijl hij undercover werkte in Mexico. Nadat hij en zijn collega vermoord werden terug gevonden, spelden de bewoners in zijn geboorteplaats Calexico, Californië, ter ere van hem rode satijnen linten op.
Het rode lint werd hun symbool voor preventie en om de vraag van onwettige drugs te verminderen.
Sinds 1988 werd de eerste Nationale Red Ribbon Week afgekondigd door het Amerikaanse Congres en gesteund door Ronald en Nancy Reagan.
Het is nu de grootste anti-drugscampagne in Amerika voor jonge kinderen.

Er worden allerlei activiteiten in de klas en met de hele school gehouden.
Alle leerlingen krijgen de eerste dag een rode armband als ze willen beloven dat ze geen alcohol, drugs en tabak zullen gaan gebruiken. Ze moeten deze armband de hele week dragen.
Op woensdag werd gevraagd om allemaal een rood shirt naar school te dragen en de kinderen die dat deden kregen dan een beloning. De hele school ziet dan echt rood.
Gedurende de hele week krijgen ze voor van alles en nog wat een "Red Ribbon-potlood, boekenlegger, vaantjes en stickers.
Aan de hekken rond het schoolplein hangen rode linten. En op het schoolplein hangt een groot stuk rood papier, waarop de kinderen hun naam tijdens de pauzes kunnen schrijven om, als het ware hun handtekening onder hun belofte te zetten.

Nu maar hopen dat ze ook écht gaan doen wat ze zichzelf beloven.

Labels: , , , ,

3 Comments:

At maandag, oktober 27, 2008 7:55:00 a.m., Anonymous Sally said...

Nou vooral dat laatste, als ze zich maar aan hun beloftes houden.

 
At maandag, oktober 27, 2008 9:59:00 p.m., Blogger tiggerr said...

Red Ribbon week toen E. 5 was viel net met het bezoek van mijn schoonzuster.
De discussie aan de tafel was interessant want E. legde aan tante uit dat dit de week was dat er geen alcohol gedronken mocht worden, dus tante zou droog moeten staan.
Ook kreeg papa een lecture over de schade van sigaretten.

Leuk zo'n Red Ribbon Week!

 
At dinsdag, oktober 28, 2008 4:27:00 p.m., Blogger Andrea said...

Red ribbon week... op de site van Plaza Vista (onze school in Irvine) herken ik op de foto met bijna 1000 kindertjes in het rood nog steeds de drie blonde koppies van die van ons. Even een steek, de heimwee suddert zachtjes in mijn hart. Maar hier hebben we Noa, ons nieuwe pupje. En die maakt het leven wel heeeel leuk. Tot slot: ik heb de site weer nieuw leven ingeblazen. Zonde om te stoppen. Ik vrees dat het voorlopig wel veel hondenpraat zal worden... ;)

 

Een reactie posten

<< Home