vrijdag, september 19, 2008

Lake Tahoe & Sacramento

Tja, met een nieuwe computer (iMac) en het (af)leren van de nieuwe instellingen, loop ik nu wel heel erg achter.
Ik zag dat ik helemaal vergeten ben om ons Labor Day weekend op te schrijven.
Laat ik daar dan toch maar mee beginnen, want dan klopt het in ieder geval met de annalen.
Labor Day is altijd de eerste maandag in september, en dus een lang weekend.
Wij vertrokken zaterdag richting Lake Tahoe. We reden via de hoofdstad van Californië; Sacramento.
Toevallig werden daar, dat weekend, de Colonial Days nagespeeld.
Alle mensen waren verkleed als kolonisten, en met die hoge temperaturen was ik blij dat ik die pakjes niet aan hoefden.
Er was van alles te zien, hoefsmeden, dames in prachtige jurken met parasols, het leger met verschillende kogels met een wel erg enthousiaste man die over de verschillende kanonnen wilde vertellen. Ze vertelden over het eten wat ze kregen, en Maaike en Bas kregen ook een stuk koek. Nou die vonden ze helemaal niet lekker, hij was keihard en er zat amper smaak aan.
Er reden veel paarden en koetsen rond over de met zand bestrooide wegen van Old Sacramento.
Er was een schouwspel te zien met een vuurgevecht over het gestolen goud. Voor Maaike kwam de geschiedenisles van vorig jaar tot leven.
Tja, en als je in Sacramento bent moet je natuurlijk ook even langs het State Capitol waar de gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, kantoor houdt.

Uiteindelijk kwamen we 's-avonds pas in Tahoe aan. We hadden ook deze keer hetzelfde hotel geboekt als 3 jaar geleden.

Op zondag waaide het er nogal en we besloten om een wandeling te maken naar het meer. Helaas bedachten dat meer mensen en het was niet eens mogelijk om een parkeerplaats te bemachtigen.
Toen we verder reden kwamen we op een plek uit waar het hartstikke rustig was aan het water.
Daar legden we ons kleed neer op het strandje, maar doordat het zo hard waaide woei dat meteen weg, net als de bal en andere losse spullen.
Dus gingen we gewoon op het kiezelige zand liggen. Dit had het voordeel dat het ook veel warmer was, want daar had de zon de hele tijd al op geschenen. Het meer is zo mooi en groot en blauw, dat is niet te vangen in een foto. We hebben er lekker naar liggen kijken.
Na een paar uur daar gelegen, en gegraven te hebben, besloten we om verder te rijden op zoek naar wat te eten, het was tenslotte lunchtijd. Edwin wilde ook een keer om het meer heen rijden, dus dat konden we goed combineren. Na een uur rijden, kwamen we in de file te staan, en daar hadden we helemaal geen zin in. Dus draaiden we om en gingen nog steeds op zoek naar wat te eten. Uiteindelijk vonden we die om half 3, en gingen we weer terug naar ons eerste wandeldoel. Dit keer hadden we meer geluk en konden we de auto parkeren en een wandeling maken.
Hierna gingen we redelijk vroeg eten om op tijd naar het strand te gaan voor het jaarlijkse vuurwerk happening op het meer. Helaas, door de krachtige wind was de vuurwerkshow gecancelled en verschoven naar de maandagavond. Tja, dan zouden we weer gewoon in San Jose zijn.
We pakten hierop maar de voetbal uit de auto en hebben ons daarmee vermaakt tot het donker werd.

Maandagochtend zijn we om 10 uur weer vertrokken zodat we in Sacramento nog naar het spoorwegmuseum konden, want dat hadden we overgeslagen op de heenweg.
Na 10 minuten rijden belanden we in de file om daar na 3 uur uit te komen. Er was een ongeluk gebeurd en de weg was aan beide kanten afgesloten.
Gelukkig hebben we een Dvd-speler in de auto, en de kinderen hebben zich daar prima mee vermaakt.
Uiteindelijk kwamen we om 3 uur in Sacramento aan.
Het spoorwegmuseum is echt heel mooi opgezet en laat zien hoe ze vroeger de spoorlijn van Oost naar West hebben gebouwd. Er staan complete treinstellen met stoomlocomotieven in de ruimtes.
Uiteindelijk kwamen we na 7 uur 's-avonds weer in San Jose aan. Het had een rustig weekend moeten worden, maar uiteindelijk hebben we veel in de auto doorgebracht.
Ach, dat is ook wel eens goed, heb je tenminste tijd om alle staten van Amerika met de hoofdsteden te leren, nummerborden op te tellen en vermenigvuldigen, liedjes te zingen zo hard als we kunnen en meer van dat soort dingen.

Labels: , , , ,

1 Comments:

At zaterdag, september 27, 2008 5:21:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Nou het is je vergeven hoor. Een nieuwe computer vind ik altijd een ramp. Net wat je zegt al je routine ben je dan kwijt.
Al met al is het volgens mij toch nog een leuk weekend geweest al zaten jullie vrij veel in de auto.

 

Een reactie posten

<< Home