maandag, juli 21, 2008

Camp Galileo

Afgelopen 2 weken waren Maaike en Bas op "summercamp". Dat hoor je hier heel vaak, in tegenstelling tot Nederland waar een zomerkamp een nogal negatief imago heeft.
Maar ja, als je bedenkt dat de kinderen hier ook meer dan 10 weken vakantie hebben, en geen enkele ouder met een baan (behalve leerkrachten), zoveel dagen vrij kunnen nemen, is het gaan naar een summercamp geen gek idee.
Onze kinderen kozen ook dit jaar weer voor Camp Galileo. Vorig jaar gingen ze 1 week en vonden het zo leuk dat we dit jaar voor 2 weken kozen. De tijden zijn van 9 tot 15.00 uur, dus gewone schooltijden, met de mogelijkheid om voor- of naschoolse opvang aan te vragen.
Ze worden in verschillende (leeftijds)groepen verdeeld en onze kinderen zaten in de oudste groep; de Supernova's.
De thema's die de kinderen dit jaar gekozen hadden waren; "Crime scene investigation" en "Rollercoasters".

Iedere dag heeft een ander thema, zoals teamcolor-, crazy hat/hair-, circus- of mismatchday.
Gedurende de dag hebben ze continue verschillende yells, die je de hele tijd hoort.
Op vrijdag voeren ze met hun groepjes een korte sketch op die ze in die week ook samen verzonnen hebben. Het plezier straalt van de gezichten af.

De dag bestaat steeds uit Art, waarin ze de eerste week leerden over de Egyptische oudheid met koning Toetanchamon, ze maakten amuletten met Egyptische tekens, een masker en een sarcofaag.
De tweede week kwam de Guatemalteekse worrydolls , de Griekse Amfora's aan bod, maakten ze mbv klei en ijzerdraad een sportfiguur en sneden ze uit stukken zeep een figuur.

Tijdens de Science uren was de steen van Rosetta gestolen en moesten ze d.m.v. sporenonderzoek achterhalen wie dat gedaan had.
Ze leerden over verschillende bloedgroepen, vingerafdrukken en chromatiek. Nadat ze alles in kaart hadden gebracht, konden ze achterhalen wie de belangrijke steen gestolen had.
De tweede week was het thema Rollercoasters en leerden ze over wrijving, zwaartekracht, elektriciteit en wat er allemaal nog meer bij komt kijken om een achtbaan te maken. Ze maakten gezamenlijk een paar grote achtbanen met loops en kurkentrekkers erin. Uiteindelijk ook nog ieder apart een kleine achtbaan, die mee naar huis genomen kon worden.

Iedere dag hadden ze ook een onderdeel Outdoors, waarbij ze verschillende spellen spelen. De favorieten zijn toch wel de waterspelletjes. Drijfnat komen ze er vandaan, maar ja met 40 graden Celsius is dat ook niet erg.

Voor Maaike was dit het laatste jaar omdat ze maar tot 5th grade gaan. Ze vindt het zelf erg jammer want ze had het weer heel erg naar haar zin.
Ze kreeg ook nog een brief van de director mee waarin ze vroeg of Maaike als ze 7th grade zal worden, misschien interesse zou hebben om als intern terug te komen, want dan wilden ze haar graag hebben. Dit was mij mondeling ook al gevraagd door twee leiders en de director, en dat is toch wel een groot compliment voor haar.

Labels: , , , , ,

2 Comments:

At dinsdag, juli 22, 2008 12:58:00 p.m., Blogger tiggerr said...

Leuk!

Rick is nu 6th Grade en we wilden ook graag gaan.

In plaats daarvan is hij nu by de YMCA.

Groetjes, Mar

 
At woensdag, juli 23, 2008 7:12:00 a.m., Anonymous Geesje vanuit Nederland said...

Je bent nooit te jong om wat nieuwe dingen te onder nemen en dan is een (Summer Camp)iets leerzaam en ze zijn onder de pannen.Summer Camp zie je steeds meer ook in NL, we gaan gewoon mee op de Engelse tour!!!

 

Een reactie posten

<< Home