zondag, juni 08, 2008

Opa en Ger

Ja hoor, ze zijn er echt! Ze arriveerden hier donderdag en bijten het spits af van een hele rij bezoekers die deze zomer bij ons zullen zijn.
Niemand had gedacht dat ze hier samen zouden komen, maar toch heeft Ger zich over haar angsten heengezet om ons in onze leefomgeving te kunnen zien.
We zijn er heel blij mee en vooral heel trots op haar dat ze dat overwonnen heeft.

Vandaag hebben we een dagje San Francisco gedaan. We zijn naar Alcatraz geweest. Het was gelukkig een prachtig heldere dag met een lekker windje.
We begonnen aan een wandeltocht naar het gebouw en de kinderen deden weer een Junior Ranger programma.
In het gebouw kregen we allemaal een walkman met een rondleiding erop in taal naar keuze. We namen allemaal de Nederlandse taal wat ideaal is, want hierdoor hoorden we allemaal hetzelfde verhaal. De spreker vertelde in de walkman hoe we moesten lopen, je hoorde dan: "Loop nu rechtdoor op Broadway, nu bevind je je in de eetzaal en hier...".
We liepen door de bibliotheek, rijen met cellen, en hoorden verhalen over opstanden en de enige uitbraak die waarschijnlijk gelukt is. In ieder geval hebben ze van deze 3 mensen nooit meer iets van vernomen.

Na Alcatraz gingen we naar Lombard street en van daar reden we over de Golden Gate zodat we de skyline van San Francisco goed konden zien.
Hierna nog even naar Alamo Square en in Japan Town hebben we lekker gegeten in een restaurant.
Van hieruit gingen we weer moe en voldaan van de indrukken naar huis.

Labels: , ,

4 Comments:

At maandag, juni 09, 2008 12:12:00 a.m., Blogger Andrea said...

Leuk, San Francisco! In gedachten deed ik het hele rondje nog eens met jullie mee. Inmiddels zitten wij in Bryce. Nee, onze kinderen hadden nog GEEN vakantie... heb ze gewoon 3 weken eerder van school gehaald om 7 weken te kunnen rondtrekken EN dan in Nederland niet gelijk weer naar school te moeten! Hopelijk zien we jullie nog eens in de toekomst, ben jaloers op jullie langere verblijf. Hadden wij ook gedaan, als Heleen niet al naar de middelbare school zou gaan! Geniet ervan, liefs, Andrea

 
At maandag, juni 09, 2008 1:07:00 a.m., Blogger robert jan said...

Ger gefeliciteerd!!!

 
At zaterdag, juni 14, 2008 9:39:00 p.m., Anonymous Sally said...

Gezellig!!!!

 
At dinsdag, juni 17, 2008 10:53:00 p.m., Blogger Andrea said...

Het zou eens niet zo zijn: jij raadt me de Brewery in Moab aan, las ik vanavond... 3x raden waar we vanmiddag de wedstrijd Nederland - Roemenie gekeken hebben!! Juist. Was inderdaad lekker. Nu net Colorado in, ga snel foto's downloaden. Groetjes! Andrea

 

Een reactie posten

<< Home