woensdag, april 02, 2008

Spring Break - Pismo beach

Het eerste waar we naar toe wilden was het strand van Pismo Beach. Omdat het zand zo compact is kan en mag je er met je auto oprijden, dus dat wilden we wel eens zien. Het is toch wel gek hoor als je al die wagens, trucks, RV's en wagens met aanhanger over dat strand ziet scheuren.
Wij hebben geen 4-wheel drive, dus gingen gewoon te voet het strand op. Maar dat moet je wel zorgvuldig doen. Al die wagens geven behoorlijk wat gas om niet vast te komen zitten in dat zand. Regelmatig trekken ze elkaar ook weer los. En je ziet net zo goed vrouwen als mannen achter het stuur zitten. Heel bizar, en wat er nou eigenlijk de lol van is om het strand op en neer te rijden en dan weer gewoon de weg op? Ik heb het nog niet door.

Niet ver daar vandaan ligt het Guadalupe-Nipomo Dunes Preserve. Het duurde even voordat we de ingang vonden, het staat nl. niet aangegeven op de weg. Dit is een Nationaal Natuur monument. Dit duin gedeelte bevat een uniek ecosysteem en verschillende bedreigde planten en dieren. De duinen zijn hier erg breed en groot. We mochten nergens echt stoppen, dus reden we naar de parkeerplaats.
We parkeerden de auto op een parkeerterrein helemaal vol gewaaid met zand. Een ranger was het zand weg aan het scheppen bij de parkeerplaats voor invaliden. Gezien de wind leek dit ons nogal een onbegonnen bezigheid, maar ja, we wensten hem veel succes en liepen met onze vlieger en de paaseieren (het was tenslotte Pasen) het strand op.
Edwin liet samen met de kinderen de vlieger op, en ik probeerde kleine gaatjes te graven voor de paashaas en de eieren, en toen kwam de ranger eraan.
We mochten daar niet vliegeren want dan dachten de vogels dat ze bedreigd werden, en nee, de voetbal mocht ook niet. Tjee, een strand waarop je alleen maar mag lopen. De paaseieren heb ik toen maar verstopt achter de aangespoelde touwen en in kleine gaatjes gestopt, want graven mag dan vast ook niet. Ze werden snel genoeg gevonden. Maar dat was ook niet zo erg, want om nou een hele tijd op een stoeltje naar het water te turen, dat lukt natuurlijk niet.

We gingen verder en onderweg wilde we in een park stoppen voor de lunch. We draaiden de weg af en stonden...... midden op een schoolplein. Aangezien er toch niemand was zijn we maar blijven staan, achterklep open, koelbox eruit en brood smeren. De kinderen hingen alweer aan het klimrek.
Nadat we alles weer opgeruimd hadden reden we verder naar een gewoon strand waar we de rest van de middag hebben door gebracht. Vandaar naar ons volgende hotel in Santa Barbara. Nog even geborreld terwijl de kinderen in het zwembad lagen en genoten van het mooie weer.

Labels: , , , ,