donderdag, maart 13, 2008

When I grow up

Bas had zijn musical deze week. In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben ze de musicals niet meer voor de 4th en 5th graders maar alleen nog maar voor de Kindergarten t/m 3rd grade.
En deze week was het de beurt aan de 2nd graders.
Omdat er meer dan 100 kinderen zijn hebben ze deze voorstelling ook met 2 verschillende casts uitgevoerd, zodat er voor het publiek ook meer mogelijkheid was om te kunnen zitten en foto's te maken.
Maar hieraan kleven natuurlijk ook weer nadelen, want de naschoolse activiteiten waren amper afgelopen of de musical begon al. Zo ook voor Bas, hij kwam regelrecht van de Nederlandse les af, at vlug een banaan om wat energie te hebben, en kon gelijk door naar de voorstelling. Andere kinderen waren helemaal niet aanwezig en dus moesten er ad-hoc vervangers geregeld worden. Bas was er een van en las een stukje met behulp van een papiertje voor. En zo kwam alles toch nog goed.In ieder geval ging het in deze musical over wat ze wilden worden als ze "groot" waren. Er waren loodgieters, cowboys, acteurs, bakkers, machinisten en zeemannen. Ze mochten zelf kiezen en Bas was een zeeman. Compleet met dekzwabbers brachten ze hun lied ten gehore.
Uiteindelijk wisten ze nog niet wat ze willen worden, maar ja, wie weet dat wel. Maar wat ze zeker wilde worden was; "I wanna be ME when I grow up!"
Ik denk dat dat een hele goede beslissing is.

Labels: , , , ,

1 Comments:

At maandag, maart 17, 2008 1:34:00 a.m., Blogger caatje said...

leuk saskia, dat je me weer even wat amerikaanse cultuur laat proeven. Yuval had haar musical dit jaar nav russisch sprookje, over dieren in het bos waarbij integratie en geert wilders zelfs werden genoemd.
In Holland doen ze nog veel te weinig op school aan jezelf presenteren ed, maar wel veel aan eigen initiatief en identiteit.... moeten we maar eens onder een wijntje over praten,
groetjes, Caroline

 

Een reactie posten

<< Home