dinsdag, december 18, 2007

Ornament exchange

Sinds de zomervakantie tennis ik op woensdagochtend 2 uur, met dames van mijn eigen speelsterkte. De groep is steeds wisselend omdat er altijd wel eens mensen zijn die niet kunnen.
Omdat ze hier helemaal in de kerstsferen zijn werd er een round robin (=tossen) gehouden, samen met een ornament exchange.
Iedereen schreef zijn naam op een tennisbal en gedurende 2 uur werden alle speelsterktes door elkaar gehusseld en speelde we partijtjes, met op de achtergrond kerstmuziek.
Alleen hadden we deze keer ook allemaal voor eten gezorgd. Iedereen had zich opgegeven om bepaalde gerechten en/of drinken mee te nemen.
Na (en tijdens) het tennissen gingen we met z'n allen lunchen. Er was een groepje actief bezig geweest om half 9 om de hele boel aan te kleden, inclusief kaarsjes, kerstrozen en de buitenhaard was aangestoken.
Maar ja, deze spullen laten we natuurlijk niet daar achter, dus begonnen ze de decoraties te verloten. En nadat alle spullen een eigenaar hadden gekregen begonnen we met de ornament exchange.

Iedereen had een ornament gekocht t.w.v. maximaal $10,= en dat leuk ingepakt. Toen begon het spel.
De eerste tennisbal werd getrokken en diegene mocht een cadeautje uitpakken. De tweede tennisbal werd getrokken en diegene mocht een cadeautje uitpakken, of ervoor kiezen om het reeds uitgepakte cadeautje af te pakken. Met als gevolg dat de "gedupeerde" een nieuw cadeau mocht uitpakken, en dan was nummer 3 aan de beurt. Het afpakken mocht maar 3 keer met een bepaald ornament gebeuren, daarna was het veilig. Zo ging het verder totdat het laatste cadeau een eigenaar had gekregen.

De ornamenten verschilden van, heel mooie glazen kerstbal, tot vreselijk kitscherig geƫmailleerde margarita glazen en knalroze flamingo's met gouden schoentjes die allemaal in de boom konden hangen.

De "oh's" en "ah's" en "that's sooooo cute" waren niet van de lucht.

We hebben erg gelachen. Om half 2 ging iedereen tevreden naar huis met een nieuw ornament voor in de kerstboom.
Ik heb een notenkraker "gescoord". Wel zo handig, die kan ik neerzetten, want dit jaar hebben we geen kerstboom op gezet. We gaan woensdag naar Nederland om daar Kerst en Oud en Nieuw te vieren.

Wij wensen jullie allemaal fijne, gezellige en vooral gezonde feestdagen! Tot volgend jaar!


Labels: , , , ,

5 Comments:

At woensdag, december 19, 2007 6:45:00 a.m., Anonymous geesje uit nederland said...

Een goede vlucht....Wens jullie Fijne Feestdagen, in NL!!!

http://ibloghurt.wordpress.com

 
At woensdag, december 19, 2007 7:12:00 p.m., Blogger @ndrea said...

Inmiddels zitten jullie dus in het vliegtuig. Wel warme kleding bij je? Hoorde dat het behoorlijk frisjes is daar. Fijne feestdagen, wij blijven hier want iedereen komt dit jaar naar ons toe :))

Liefs, Andrea
PS: ja natuurlijk tennis ik ook...

 
At vrijdag, december 21, 2007 9:22:00 a.m., Anonymous Hilde said...

Prettige Feestdagen!

Wat leuk dat je net de notenkraker hebt gewonnen... Toepasselijk nadat je naar het ballet bent geweest!

Groetjes,

 
At zondag, december 23, 2007 3:25:00 a.m., Anonymous http://familiejol.web-log.nl said...

En... gezellig in Nederland??

 
At donderdag, januari 03, 2008 7:56:00 a.m., Anonymous Geesje vanuit Holland said...

Happy new year!!!

 

Een reactie posten

<< Home