maandag, november 26, 2007

San Diego

Omdat de school vrijdag een vrije dag had, besloten we om een weekendje naar San Diego te gaan. We vlogen deze keer vanuit San Jose, en kwamen om 9uur 's-ochtends al in San Diego aan, dus hadden we tijd genoeg om die dag volop te benutten. We reden meteen vanuit het vliegveld naar Balboa Park. Dit is een heel groot stadspark met 15 musea, een Botanische kas, heel veel mooie architectuur, vijvers en natuurlijk de bekende dierentuin; de San Diego Zoo.
Na een wandeling door het park en de kas kwamen we aan bij de Zoo. Eerst namen we daar de bus door de dierentuin en konden zo meteen bepalen waar we wel en waar we onze kostbare tijd niet aan gingen besteden. Dit is een mooie dierentuin, met veel hoogteverschil, dus een beetje planning kan geen kwaad.
Dus bezochten we de koala's en waren verbaasd over de hoeveelheid activiteit die deze beesten uitstraalden. In Australië hebben we ze gezien en toen sliepen ze alleen maar. Deze dierentuin blijkt de grootste groep koala's in gevangenschap te bezitten. Een ander unicum wat we zeker wilde zien waren de Panda's. Ze zaten er zeer relaxed bij en aten hun bamboe. Verder via de apen, okapi's, nijlpaarden, flamingo's, ijsberen en terraria.
's-Middags bezochten we nog de zeeleeuwen show, en Maaike werd uit het publiek gevraagd om de trainer te assisteren. Ze mocht helpen met het uitdelen van de vis aan de sea lion en de voorstelling werd afgesloten met een kus van/aan de zeeleeuw en een dikke knuffel. Ze straalde en vond het prachtig, maar die geur....
Uiteindelijk verlieten we de Zoo weer om in te checken bij ons hotel. We bleken een mooiere kamer gekregen te hebben met uitzicht over het water, een eettafel, bank en kitchenette. Behoorlijk ruim, dus Edwin en ik konden nadat de kinderen op bed lagen, nog even wat lezen zodat we niet helemaal met de kippen op stok hoefden. Maar redelijk snel vielen ook onze luikjes dicht, en lagen wij al om 21.00 uur op bed.
Zaterdag gingen we als eerste naar het vliegdekschip de Midway.
Dit schip heeft nog gevaren tijdens Desert Storm, is nog redelijk recent. Wat is zo'n schip groot! Het heeft een lift waar de vliegtuigen vanuit de hangar, naar het dek gehaald worden. Heel veel gangen, slaapvertrekken, trappen, een heuse gevangenis, postkantoor en winkeltje. We konden in de helikopters zitten, op een schietstoel zitten, in een cockpit van een straaljager (past net). Er zat een vrijwilliger allerlei knopen te maken, en de kinderen kregen daar een armbandje van. Het hele schip is voorzien van een audiotour, dus je weet tenminste waar je naar kijkt.
Ook lopen hier weer veel vrijwilligers rond. Op het dek vertelden ze hoe zo'n vliegtuig gestopt en afgeschoten wordt. Dat was nog een behoorlijk dikke kabel.
Ook namen we nog een kijkje op de brug. De kinderen mochten op de stoelen van de baas en zijn assistent zitten terwijl wij uitleg kregen over wie waarop moet letten.
We kregen er meteen een Topgun-gevoel van; Request for fly by...
Het was bijna Thanksgiving, vandaar deze "Gobble, gobble" vlaggen.
Nadat we ruim 3 uur het schip bekeken hadden, gingen we weer van boord en reden via de lange brug naar het schiereiland Coronado.
Hier hebben we geluncht en een groot deel van de middag doorgebracht op het strand, voor het mooie, Victoriaanse Hotel Del Coronado. Het is toch wel een heel indrukwekkend hotel. Er liepen verschillende bruidsparen met fotografen rond. Tja, echt uniek zijn de foto's dan ook niet meer.
De kinderen speelden bij het water. Edwin en ik hielden het tafereeltje veilig vanaf het droge zand op een afstandje in de gaten.
Daarna via de Horton Plaza, een heel leuk opgezette mall, met erg veel kleur, via het gaslamp quarter, maar dat vonden we een beetje tegenvallen. Het is vooral een uitgaansgebied, en met kinderen is dat bij schemering nou niet echt aan te raden. Dus gingen we weer richting ons hotel.
Omdat we zondag rond het middaguur terug vlogen, konden we niet meer zoveel doen. We hebben de Old Town vanuit de auto bekeken, de kinderen wilden niet uitstappen om naar "die huisjes" te gaan kijken. En ach, dat vonden we ook niet erg, we hadden weer veel gezien in een korte tijd.

Labels: , , , ,

3 Comments:

At donderdag, november 29, 2007 7:53:00 a.m., Anonymous geesje uit nederland said...

Zo te zien een leuk dagje uit, o ja kan er ook uren van genieten aan het strand in NL. Was volgens mij een dag om nooit te vergeten, om in de Cokpit te hebben mogen zitten voor de kids. En even een weekendje eruit doet soms wonderen.Doei,

 
At donderdag, november 29, 2007 9:07:00 a.m., Blogger @ndrea said...

Komt ze zo dichtbij, en 'vergeet' dat even te melden?! Ziet er leuk uit. Wij zullen San Diego tijdens de Kerst 'doen', als mijn zusje daar met gezin haar intrek neemt in een villa (met zwembad) die ze via een collega mag lenen!

 
At donderdag, november 29, 2007 11:11:00 p.m., Blogger @ndrea said...

PS: het wordt eng... ook wij zijn in november getrouwd! (En zo vaak gebeurd dat niet, meestal trouwt men toch in de zomer?) Hoe zit dat met al die parallellen???!

 

Een reactie posten

<< Home