dinsdag, november 13, 2007

Maaike 9 jaar!

Omdat Maaike en Bas maandag vrij waren i.v.m. Veterans' Day maakten we van de gelegenheid gebruik om dan ook Maaike's 9e verjaardag te vieren.
Ze wilde na het drukke weekend wel iets rustigs doen. Dus nodigde ze een aantal vriendinnetjes uit en gingen we naar Color me Mine. Het is een winkeltje waar je aardewerk kunt beschilderen, met een aparte ruimte voor groepjes. De meiden mochten allemaal een of ander ornament uitkiezen om te verven. De keuze viel voornamelijk op beesten, zoals kat en hond, varkentjes, dolfijn en pinguïns. Ze kozen hun kleuren uit en kregen uitleg hoe ze de kleur het best tot zijn recht konden laten komen. Hierna gingen ze al kletsend aan de slag.
Na een uur waren ze zo goed als klaar en kregen ze allemaal de gebruikelijke pizza en drinken. Ze mochten allemaal op een speciaal bord voor Maaike hun namen zetten, en Maaike mocht met haar, met verf besmeurde, hand een afdruk achterlaten op de muur. Haar naam werd er nog bijgezet en de datum.
Over een week mag ik de stukken ophalen omdat ze eerst nog in de oven moeten. Ben benieuwd hoe ze er dan uitzien, want nu waren de kleuren nog erg mat.
En toen was het dinsdag 13 november. 9 Jaar geleden, op vrijdag de 13e, kwam Maaike in ons leven. En natuurlijk vierden we dat met een jus d'orange op bed. Eigenlijk hoort er nog een beschuitje bij, maar sinds ze een beugel heeft wil ze die even niet meer. Maar de kaarten werden met evenveel enthousiasme als altijd ontvangen en gelezen.
Hieperdepiep Hoera!

Terwijl Maaike en ik naar de dansvoorstelling waren, gingen Edwin en Bas zaterdag naar het voetbalveld. Bas had nl. zijn soccer jamboree. Dit waren tevens de laatste wedstrijden van het seizoen. Het seizoen loopt hier maar van september tot en met november. Het voetbal wordt gespeeld op een grasveld van een school, of in een park. Dus is er ook geen verlichting.
Hoewel de temperaturen nog zeer aangenaam zijn, het begint rond 5 uur toch al donker te worden.
Dinsdag had Bas, als afsluiting van het voetbalseizoen, nog een wedstrijd tegen de ouders. Daarna gingen we met alle gezinnen gezamenlijk naar de pizzeria. Iedereen bestelde zelf zijn pizza.
Alle vrijwilligers werden door coach Debbie, die haar eigen microfoontje meebracht, bedankt. De kinderen kregen hun trofee, een fotocollage, en een persoonlijke toespraak van haar.
Maar ook Maaike werd niet vergeten, met z'n allen hebben ze Happy Birthday voor haar gezongen, waar ze deze keer toch wel een beetje verlegen van werd.
Als laatste werd de team banner van de Vipers verloot, en laat nou Bas de gelukkige zijn. Heeft hij ook nog een cadeautje gekregen op de verjaardag van zijn zus.

Labels: , , , ,

2 Comments:

At maandag, november 19, 2007 4:23:00 a.m., Anonymous Sally said...

alsnog gefeliciteerd.

 
At maandag, november 26, 2007 2:24:00 p.m., Anonymous Henriette said...

Beetje laat maar alsnog van harte gefeliciteerd!

 

Een reactie posten

<< Home