woensdag, december 12, 2007

Maskers

Het was van de week 's-middags tijd voor een van de Art Vista lessen. Deze keer waren de maskers van de 4th graders aan de beurt. En ik hielp mee. Wij hadden alles al buiten klaargezet; waterbakjes, plastic over de tafels én het zitgedeelte, stiften, vaseline, en keukenrollen.
De kinderen moeten eerst zelf een badmuts of haarband op, een t-shirt, of plastic zak met uitgeknipte gaten, over hun shirts aan, en veel vaseline over hun gezicht smeren. Natuurlijk mochten ze de wenkbrauwen niet vergeten. Dat alleen al gaf veel hilariteit.
Vervolgens lagen er allerlei maten, vooraf geknipte, stukken gips die ze zelf in een bakje met water moesten dopen. Het overtollige water eraf wrijven en hierna werden ze door de partner in laagjes op het gezicht gelegd. Er werd uitgelegd waar ze voor extra versteviging moesten zorgen en dat het gips goed glad gewreven moest worden. Dit is belangrijk zodat het er straks mooi glad uitziet als ze de maskers gaan decoreren.
Ook moesten ze vooraf beslissen of ze de monden open of gesloten wilden houden.
Als de ene klaar was, werd er gewisseld en was de andere aan de beurt. De "ieks" en "jaks" waren niet van de lucht zodra het eerste lapje gips op de gezichten kwamen.
Na een half uurtje waren de maskers zo goed als opgedroogd en moesten ze gekke bekken trekken onder hun maskers zodat het gips loskwam van de huid.
Toen kregen we weer nieuwe geluiden te horen: "Auw" en "that hurts" want er zaten natuurlijk altijd wel een paar haartjes tussen het opgedroogde gips en die trek je dan mee. Vooral de jongens konden er wat van. Maar ze waren zeer behulpzaam naar elkaar toe, en iedereen bewonderde elkaars maskers.
Uiteindelijk lagen alle maskers in een paar dozen en nu moeten ze goed opdrogen en wachten ze tot we ze gaan decoreren. Maar dat zal in het nieuwe jaar gebeuren.
Wij konden uiteindelijk alle kinderen helpen met het schoonvegen van hun gezichtjes en het opruimen van de buitenboel. In ieder geval gingen de kinderen met erg gladde gezichtjes die dag naar huis.

Labels: , , , ,

4 Comments:

At woensdag, december 12, 2007 7:22:00 p.m., Blogger @ndrea said...

Gratis maskertje? Je moest eens weten wat je daar hier voor betaalt bij de schoonheidsspecialiste! lol
Ze zouden eigenlijk straks een afdruk van de binnenkant van het masker moeten maken, dan komen al die gezichtjes weer tevoorschijn. Wat doen ze hier toch leuke dingen op school, vind je ook niet? Ben benieuwd hoe dat straks weer gaat in Nederland. Zie er steeds meer tegenop om terug te gaan. Jij ook?

 
At donderdag, december 13, 2007 1:41:00 a.m., Anonymous geesje uit nederland said...

Zo te zien zijn ze allemaal gelukt de maskertjes, of niet?? Zo zie je maar weer dat de Kids onder elk kaar toch behulp zaam kunnen zijn, om elkaar mee te helpen.

http://ibloghurt.wordpress.com

 
At zaterdag, december 15, 2007 12:42:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Oh ik ken dat. Mijn dochter had tijdens een vakantiekamp ook eens zo'n masker gemaakt maar d'r haar was ook ingesmeerd. Dat was idd pijnlijk met het afhalen. Maar ik heb het masker nog steeds. Geverfd en al. Leuke herinnering hoor.

gr,

sally

 
At maandag, december 17, 2007 3:01:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Wat een leuk kunst project! Zal het hier op school ook eens voorstellen...

Groetjes,

 

Een reactie posten

<< Home