dinsdag, januari 08, 2008

Nederland

Het zit er weer op, ons bezoekje aan Nederland duurde 2 weken. Toen we aankwamen werden we verrast door het mooie weer. Het vroor zo hard dat er sprake was van de eerste wedstrijd op natuurijs. Het was echt ijskoud!
Toen we uiteindelijk na een welverdiende nachtrust wakker werden vrijdag, scheen de zon en was het buiten een plaatje. De rijp op alle takken en hekjes vroeg om gefotografeerd te worden. We werden meteen toerist in eigen land.
De eerste dagen brachten we door in Zwolle om wat bij te komen van de reis en de jetlag. Daarna gingen we via Yvette - ons vaste logeeradres in Veldhoven - 1e kerstdag vieren bij Opa en Ger in Eindhoven.
2e Kerstdag vierden we bij Opa en Oma in Zwolle waar we ook de neefjes en onze enige nicht zagen.
Beide dagen waren heel gezellig, en konden we weer lekker bijkletsen.
De daarop volgende dagen hebben we nog meer mensen ontmoet en met de familie de Boer een wintercircus in Apeldoorn bezocht. Oma ging met Maaike en Floor naar een voorstelling van Introdans in (alweer) Apeldoorn, Bas ging met Opa naar het Ecodrome in Zwolle. Beide kinderen hebben daar erg van genoten.
Hierna verhuisden we weer voor een paar dagen om Oud en Nieuw in Velp bij de Van G-tjes door te brengen. Onze kinderen hebben nooit bewust vuurwerk meegemaakt, laat staan dat ze het af mochten steken. De eerste knallen bekeken ze van een veilige afstand met hun handen op de oren. Toen ze 's-middags een rotje in hun handen kregen om die weg te gooien werd het rotje samen met het aansteeklont de weg op gesmeten. Maar dat ging gaandeweg steeds beter, uiteindelijk waren ze net zo hard bezig om het blikje op het rotje te zetten zodat dat ook mooi de lucht invloog. Dit alles natuurlijk onder het kritische toeziend oog van Edwin of Ardie.
Eindelijk werd het 12 uur en konden ze de langverwachte pijlen en de tig-knaller gaan afsteken, maar toen bleek het buiten zoo mistig te zijn geworden dat je geen hand voor ogen zag. We konden de buren die aan de overkant op de stoep stonden niet zien. De geluiden waren er wel maar veel pijlen verdwenen in de mist en uiteindelijk werden die bewaard voor de volgende dag. Mensen zijn voor hun auto gaan lopen omdat de bestuurder de weg niet kon zien, zo erg was het.
De volgende dag was het nog wel een beetje mistig maar we konden toch een lekkere wandeling maken. Hierna weer naar huis om een lekkere Hollandse kop soep te eten en een Amerikaans gingerbread huis in elkaar te zetten.
Na deze dagen gingen we weer naar ons zuidelijke logeeradres om daar nog een paar dagen met vrienden door te brengen, en op de valreep nog even in Hilversum op kraambezoek.

Na al deze hectiek gingen we zaterdagochtend weer met het vliegtuig terug naar het kletsnatte San Jose. Het bleek erg gestormd en geregend te hebben en de takken lagen nog allemaal op de weg. Dat deze wegen onder water hadden gestaan was ook goed te zien, het lag bezaaid met bladeren en modder.
Inmiddels is de storm gaan liggen en hebben de meeste huishoudens weer stroom. De kinderen zijn weer naar school, de clubjes beginnen ook weer. Kortom, het gewone leventje is weer op volle toeren aan het draaien. Dank aan iedereen die deze twee weken zo gezellig hebben gemaakt, hun bedden hebben afgestaan, eten gekookt en voor ons gezorgd hebben. We wensen iedereen;
Een gezellig, gezond en gelukkig 2008!

Labels: , ,

4 Comments:

At woensdag, januari 09, 2008 7:48:00 a.m., Anonymous Geesje uit Nederland said...

Beter laat dan nooit wens ik jullie een gelukkig nieuwjaar nog.Zo de (2 weken) die zijn volgens mij goed vol gemaakt in NL.En tja en dan begint naar de vakantie weer de dagelijkse sleur.

 
At zondag, januari 13, 2008 1:47:00 a.m., Anonymous Sally said...

natuurlijk jullie ook nog de beste wensen. Leuk he die dagenin Nedeland maar altijd wel druk en flink vol met bezoekjes etc. Ook wij waren met kerst in Nederland maar vierden oud en neiuw in de bergen. Dus geen last van mist of slecht zicht.

 
At zondag, januari 13, 2008 11:39:00 p.m., Anonymous Wendy said...

Jullie natuurlijk ook nog de beste wensen.
Prachtige foto's. Ik heb er niet één van de rijp. Leuk dat jullie in Zwolle hebben gezeten. Vlak bij ons dus.

 
At zondag, januari 20, 2008 6:26:00 a.m., Blogger caatje said...

nu snap ik waarom je geen tijd had om even naar groningen te komen, heb wel je mooie kerstkaart ontvangen...
heerlijk om te lezen dat jullie het fijn in holland hebben gehad, dat doet een mens goed...
groetjes, Caroline

 

Een reactie posten

<< Home