donderdag, februari 21, 2008

Skiën in Park City

Afgelopen week hebben we de kinderen van school gehaald om op vakantie te gaan. En dat mag hier ook zomaar niet. Maar dit jaar hadden we geen "winterbreak", dus wanneer moesten we dan op wintersport? Tja, een luxe probleem, ik weet het, maar toch wilde we graag gaan.
We besloten om afgelopen week op wintersport te gaan. Als je hier met je kinderen buiten de schooltijden op vakantie wilt, moet je dat minimaal 2 weken vooraf melden. Voor de school is dat belangrijk omdat ze zo toch het geld van de staat krijgen voor de dagen dat de kinderen er niet zijn.
De kinderen en ik moesten een formulier tekenen, zodat we weten dat de school hier niet mee akkoord gaat, en dat ze een huiswerkpakket meekrijgen.
De hoeveelheid is nogal leraar afhankelijk.
Zo kreeg Maaike haar "pakket" een week vooraf al mee, zodat ze daar in haar vrije tijd al aan kon beginnen, en Bas kreeg gewoon de hele rataplan mee, inclusief het normale huiswerk van die week. Hij heeft daarom nog wel wat schoolwerk moeten maken tijdens de vakantie. Ach ja, gelukkig is hij een makkelijke leerling, en kostte het alleen wat overredingskracht om iets af te maken na een dagje skiën.
We gingen deze keer naar de andere kant van de Rocky Mountains, namelijk naar de plaats Park City in Utah.
We vlogen vanuit Oakland naar Salt Lake City en na een kort taxiritje kwamen we in ons appartement aan.
Alweer hadden we een prima appartement uitgekozen, en ook deze keer op loopafstand van de lift en diverse restaurantjes. Het openbaar vervoer is gratis en brengt je zowel naar de winkels als naar de andere restaurants, en iedere 5 minuten komt er een nieuwe bus voorbij, dus lang hoef je ook niet te wachten.

In Utah zijn de Mormonen in de meerderheid en dat bepaald ook een groot deel van het normale leven. Zo mag je er geen alcohol bestellen zonder iets te eten. Nou is eten een groot begrip, want een bakje chips valt ook al onder de noemer eten.
Alcohol met maximaal 3.2% mag pas geserveerd worden vanaf 10 uur 's-ochtends tot 1 uur 's-middags. Verder is er in de winkel wel bier, maar geen wijn te koop. Alhoewel, dat bier heeft maximaal 3,2% alcohol. Amstel Light is hier het "aprés ski" bier.
Indien je wijn of bier met meer dan 4% wilt kopen moet je naar de "State Liquor Store". Deze winkel is verder gewoon toegankelijk, maar het is een extra stap die je moet nemen om alcohol te kopen.
Het is allemaal net iets anders dan we gewend zijn.

Wat me ook opviel waren reclamefolders in restaurants. Daar werd de T.A.D.D. aangeboden. Dit staat voor Taxis Against Drunk Driving, een andere benadering voor de Nederlandse BOB. Hierbij werd aangeboden om een taxi naar huis te nemen, en dan zorgden zij ervoor dat je volgende morgen met een gratis taxi naar je auto wordt gebracht. Dus het probleem "Wat doe ik dan met mijn auto?" is er niet.

Trouwens, het skiën was erg leuk. We hebben veel geluk gehad met het weer.
Toen we aankwamen scheen de zon. We hebben 1 dag vanaf de middag sneeuw gehad en de andere dagen was het zonnig. Heerlijk verse sneeuw.
De kinderen zijn natuurlijk weer beter geworden. Gezien hun vorderingen, en dat ze nu pas voor het 3e jaar skiën, ben ik benieuwd wanneer ze ons voorbij zullen gaan.
Helaas moesten we zaterdag weer terug naar huis, maar ja, aan alles komt een eind.
Utah is echt aan te raden. Het is dichterbij dan Colorado, althans voor ons, de sneeuw is perfect, het is minder koud en de dollar staat lekker laag.
Volgend jaar maar weer?

Labels: , , , , ,

3 Comments:

At vrijdag, februari 22, 2008 2:05:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Jong geleerd oud gedaan zullen we maar zeggen, in ieder geval de kids pikken het vlug op ookal denk je als ouders van niet. In NL mogen kinderen alleen op vakantie als de vakantie periode is begonen. Maar het gebeurt nog steeds dat er ook ouders zijn die hun kinderen gewoon mee nemen op vakantie, terwijl de vakantie nog niet eens is begonnen. Is toch fijn dat jullie genoten hebben en zon en sneeuw, is fijn weer om erop uit te trekken.

 
At vrijdag, februari 22, 2008 8:47:00 a.m., Blogger @ndrea said...

Zwaar leven hebben jullie toch... ;)

 
At zaterdag, februari 23, 2008 9:19:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Zalig, vooral met die zon erbij. En het was volgens mij ook helemaal niet druk op de pistes?

 

Een reactie posten

<< Home