woensdag, januari 16, 2008

Stoep nummer

Zoals iedereen wel in films gezien heeft wordt hier de krant vanaf de weg op de oprit gegooid, net zoals het plaatselijke weekkrantje. Als het regent, of ze verwachten regen, dan wordt de krant in een plastic zak gestopt.
Maar ook door de schilders, bomen snoeiers, tuinmannen, dakreparateurs, zwembad onderhoud, etc. wordt deze methode gebruikt om reclame te maken. Ze nemen vaak een klein boterhamzakje, stoppen daar een kiezeltje in samen met het visite kaartje of flyer, en gooien dat de oprit op. Heel handig, je hoeft de auto niet uit en geen brievenbus open te maken.
Hier wordt niet, zoals in Nederland, je brievenbus volgestopt met reclamefolders. Je krijgt wel reclame in je brievenbus, maar die is dan bezorgd door de postbode. De meeste reclame zit gebundeld in de krant.
Vandaag lag er weer een stukje papier met een fluoriserende kleur op de oprit.
Deze keer was het om te melden dat ze de stoepnummers zullen gaan verven. Blijkbaar kan je aangeven dat je dat wilt of niet. Hier staat het huisnummer niet op het huis zelf , maar staan de nummers op de stoeprand. En ja die zijn natuurlijk ook aan slijtage onderhevig.
We hebben de sticker erop geplakt en waren benieuwd of dit dan genoeg is. En inderdaad, de volgende dag was het huisnummer weer duidelijk zichtbaar. Kijk maar naar de voor- en na-foto's.
Hierna vonden we een envelop tussen de voordeur gepropt, -daar zijn ze dan wel weer voor uit de auto gekomen-, met daarop de vraag of we wilden betalen, want ze maken toch wel wat onkosten.
Ze hanteren 2 verschillende tarieven, want het verschil zit in het feit of je eigenaar of een huurder bent.
Gelukkig voor ons zijn wij de huurders, want ik betaal nog steeds liever niets teveel hoor.

Labels: , , , , ,

3 Comments:

At dinsdag, januari 22, 2008 10:24:00 a.m., Anonymous Sally said...

Grappig, ook hier kennen ze dat. Reclame in een plastic zakje aan de garagedeur. Moet ook wel want ze kennen uberhaupt geen brievenbussen. Elke bewonenr in Dubai moet een postbusnummer aanvragen. Voor andere belangrijke mededelingen gebruiken ze hier daarom de mobile telefoon en sms. Want niet iedereen gaat dagelijks naar het postkantoor om de postbus te openen.

 
At woensdag, januari 23, 2008 8:11:00 a.m., Anonymous geesje vanuit nederland said...

Plastick zakje met reclame's kennen we in NL ook, maar niet een stoep/nummer.Belangrijkste is dat de post die voor je bestemd is, wel aan komt.

 
At dinsdag, januari 29, 2008 11:35:00 a.m., Anonymous Hilde said...

Het verven van de huisnummers op de stoep, daar doen ze in de buurt bij ons niet aan mee... De eerste keer dat ik zo'n bericht kreeg, was ik het gaan vragen aan de buren. Niemand deed het. Iedereen kleeft zijn nummer hier op de brievenbus en brengt die aan op de gevel...

Groetjes,

 

Een reactie posten

<< Home