dinsdag, april 29, 2008

Koninginnedag

Afgelopen zondag was het weer zover. We vierden op uitnodiging van de Nederlandse school en de consul de bekende Koninginnedag.
Gestoken in oranje melden we ons bij de ingang van het park, en zonder dat we iets zeiden wist de parkwachter meteen dat wij voor de "Dutch party" kwamen. Was het dan zo duidelijk?

Ook dit jaar waren er weer typisch Hollandse spelletjes zoals; de versierde fietsen parade, - waar onze kinderen iets te groot voor zijn, en er dus niet aan mee deden- het zaklopen, touwtrekken, spijkerpoepen, koekhappen, enz.

De school had een goochelaar geregeld die eerst tussen de tafels doorliep en naderhand gaf hij een voorstelling op het gras. Daar hield hij de kinderen goed bezig, zodat de ouders gezellig met elkaar konden kletsen.

We brachten allemaal wat te eten en drinken mee en zette dat, toegankelijk voor iedereen, op de picknicktafels neer.
De school had voor typisch Nederlandse snoepjes gezorgd. Zo was er dubbelzoute drop, salmiaklollies, grote stroopwafels, salmiakballen, Haagse hopjes, centendrop en meer van deze lekkernijen. Die zijn hier wel te krijgen, maar daarvoor moet je weer een eind rijden en dan betaal je er natuurlijk ook weer het dubbele voor. En nu lag het daar voor het grijpen......

We hadden nog wat Nederlandse boekjes, CD's en ander speelgoed wat onze kinderen ontgroeid zijn, en besloten om er wat van te verkopen op de vrijmarkt.
Gelukkig konden we een plekje onder de boom bemachtigen want met temperaturen tegen de 30 graden was het behoorlijk warm. Onze verkoop ging boven verwachting goed, we zijn weer aardig wat spullen kwijt, dus is er ruimte gekomen voor nieuw speelgoed.

Hiep, hiep, hoera voor de Koningin

Labels: , , , ,

3 Comments:

At woensdag, april 30, 2008 10:42:00 a.m., Anonymous Sally said...

Toch heeft het wel iets, het 'oranje boven gevoel' zo in den vreemde. ik vind het in elk geval leuker dan toen ik nog in Nederland woonde.

 
At maandag, mei 12, 2008 2:44:00 a.m., Anonymous Geesje vanuit Nederland said...

For Sale!!! zo weer wat kwijt geraakt.Op geruimd staat netjes..., en heeft ook wel iets koninginnedag.

 
At maandag, mei 12, 2008 12:18:00 p.m., Blogger caatje said...

Leuk om de foto's van de oranje dag te bekijken, herken alleen je kinderen. Lekker hollands met z'n drop ed, maar in holland zelf is het allemaal nog kneutiger met fanfare en echte koninginnen en prinsesjes die langslopen.... hele warme zonnige groeten uit groningen

 

Een reactie posten

<< Home