vrijdag, april 18, 2008

Baseball

Vorige week kregen we van de buren gratis toegangskaartjes voor de baseball wedstrijd van de San Jose Giants tegen de Bakersfield Blaze. De wedstrijd werd thuis gehouden in het historische baseball museum en begon om 19.00 uur toen de zon nog scheen, die ging al snel onder maar gelukkig werd het niet koud.
De San Jose Giants (het kleine broertje van de San Francisco Giants), spelen vergelijkbaar met een soort eerste divisie voetbal. Hier komen veel gezinnen met relatief jonge kinderen.
Tijdens de pauzes werden we weer bezig gehouden met allerlei langs-de-lijn-spelletjes, loterijen, grappen en grollen en dansjes van de mascotte van de SJG; "Gigantes". Iedereen liep ook hier weer heen en weer met eten, snoep en drinken.
Er werd muziek gedraaid en oh ja, ook nog gekeken naar de wedstrijd.
Alles was ook op een groot scherm te volgen, dus mocht je wat gemist hebben, dan kon je altijd nog naar de herhaling kijken.

Op een gegeven moment werden er allerlei ballonnen uitgedeeld met een raar uiteinde eraan. Ons werd gevraagd om die pas in het midden van de 7e inning op te blazen en vast te houden, en aan het eind van die inning met z'n allen los te laten. Heel grappig want die ballonnen maakten een soort fluitend geluid.

Wat ons ook opviel was dat al het geld en de bestelde suikerspinnen, popcorn etc. van de ene kant van de bank naar de andere kant van de bank wordt doorgegeven. En het eventuele wisselgeld gaat ook keurig terug naar de rechtmatige eigenaar. Niemand die geïrriteerd zucht of verveelt kijkt, er heerst een zeer gemoedelijke sfeer.

Omdat dit de eerste thuiswedstrijd van het seizoen was werd er ook nog vuurwerk afgestoken waar we natuurlijk ook nog even voor bleven zitten. Uiteindelijk waren we om 23.00 uur weer thuis. Ondanks het late tijdstip voor de kinderen op een doordeweekse dag, was dit zeker voor herhaling vatbaar.

Labels: , , , , ,

2 Comments:

At donderdag, april 24, 2008 4:23:00 a.m., Anonymous Sally said...

Wat een belevenis. Echt een familieuitje dus.

 
At donderdag, april 24, 2008 5:48:00 a.m., Blogger caatje said...

na het lezen van het verhaal snap ik je aardige buren....(grapje!)
groetjes Caroline

 

Een reactie posten

<< Home