zaterdag, april 05, 2008

Spring Break - Santa Barbara & Solvang

Als je in Santa Barbara bent, dan moet je natuurlijk de missiepost bezoeken.
Deze missiepost was voor Maaike bijzonder omdat dit het grondgebied van de Chumash indianen was geweest. Zij had daar op school dit jaar een boek "Island of the blue dolphins" over gelezen, en thuis een heel project over gemaakt. Ze herkende daarom veel dingen die ze geleerd had, en kon die ons uitleggen.
Deze missiepost is de 10e missiepost van de Franciscaner pater Junipero Serra, die de grondlegger van alle 21 missieposten was en hiermee Zuid-Californië in de 18e eeuw ontsloten heeft.
De meest zuidelijke is San Diego, en de meest noordelijke is San Francisco.
De missieposten liggen allemaal een dagreis (te paard) van elkaar vandaan. De historische weg heet "El Camino Real". Overal zie je herkenningstekens van deze weg langs de huidige snelwegen in de vorm van een grote bel.
We zagen de, door de Chumash gebouwde, lavanderia die voor de missie ligt, bekeken de binnenkant en de tuinen, de kerk en het kerkhof. De kerk stond en hing nog vol met witte bloemstukken van Pasen. Er was op het kerkhof ook een gedenkteken van de hoofdpersoon Karana uit het "Blue Dolphin's" boek. Toen hadden we de missie wel weer gezien.

Aangezien dit het zuidelijkste punt van onze reis was reden we nu via de mooie Santa Ynez Vallei , die nu overal vol stonden met de staatsbloem "California Poppy" naar het toeristische stadje Solvang.
Dit plaatsje is door Denen opgebouwd in Deense stijl. Het staat er vol met vakhuizen een molen en Deense bakkerijen.
De kinderen verbaasden zich dat er ook een grote klomp stond, want volgens hen is dat natuurlijk weer Nederlands.
We gingen een bakkerij binnen, en kozen allemaal een lekker gebakje met wat drinken erbij.
Verder vonden we het zo toeristisch dat we het wel voor gezien hielden.
Omdat het lunchtijd was, zijn we nog een laatste keer naar zee gereden om daarna weer terug naar huis naar San Jose te gaan.

Een paar dagen weg kan zo lekker zijn, het waren er maar 4, maar we hebben weer zoveel gezien, dat het wel een week leek.
We hebben ons voorgenomen om dat straks in Nederland ook gewoon te blijven doen. Korte vakanties nemen, ik snap niet dat we dat niet vaker deden, maar waarschijnlijk helpt het ook als het weer meewerkt.

Labels: , , ,

6 Comments:

At maandag, april 07, 2008 4:14:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Het is inderdaad heerlijk als je er enkele dagen op uit trekt. Ook wij trokken (net voor oma arriveerde) 2 dagen op weekend en het leek of we op vakantie waren.

Ik vind het alleen jammer dat alles hier zo ver uit elkaar ligt. Je moet minstens 4 uur rijden of het vliegtuig nemen. Da's in Europa dan toch weer heel anders, dat mis ik toch een beetje!

Groetjes,

 
At maandag, april 07, 2008 10:06:00 p.m., Blogger @ndrea said...

We blijven overeenkomsten houden: natuurlijk las ook Jelle 'Island of the blue dolphins', en waren we vorige week nog bij de Missie (weliswaar San Juan Capistrano, maar ook daar heeft Father Serra de mis voorgedragen). Komende week weer Joshua Tree en Palm Springs. Nu met andere vrienden, ons verveelt het voorlopig nog niet, zeker als het daar zo lekker warm is (94F)!

 
At dinsdag, april 08, 2008 10:56:00 a.m., Anonymous Eva said...

Wat een ontzettend leuk weblog. Ik ben bij jullie blog gekomen via een stukje in het Nederlandse tijdschrift Ajuus ( voor mensen die wonen, werken of studeren in het buitenland of dit willen gaan doen). In de meest recente uitgave stond het verhaal van de familie Bauermann die sinds oktober 2006 in Plaesanton Californië wonen. Zij gaven aan veelvuldig gebruik gemaakt te hebben van jullie blog en hier veel aan gehad te hebben.
Mijn vriend en ik hebben het plan om vanaf 1-1-2009 in het buitenland te gaan wonen, namelijk in Spanje. Iets dichterbij Nederland, maar wel een aardig grote stap. In de voorbereidingen struinen we internet en verschillende tijdschriften regelmatig af. Vooral jullie verhalen van het begin van het avontuur in 2005 geven heel goed die gezonde spanning weer waar wij nu ook in verkeren, erg leuk! Kom gerust eens kijken op ons weblog www.carretera.nl
Groeten van Eva.

 
At dinsdag, april 08, 2008 12:20:00 p.m., Anonymous henriette said...

Klopt helemaal, een paar dagen er tussen uit en je bent een ander mens. Wij zijn even wezen skieën, ook maar een paar dagen, maar heeeeerlijk!

 
At woensdag, april 09, 2008 12:03:00 a.m., Anonymous Wendy said...

Was het hier maar wat vaker mooi weer. Dan konden we er ook wat meer tussen uit....
Gelukkig is het bijna meivakantie (en wel 2 hele weken dit jaar)..

 
At zondag, april 13, 2008 10:13:00 p.m., Blogger caatje said...

heerlijk om op een maandagmorgen je weblog even te lezen. Ik ben nooit aan solvang toegekomen, maar nu is het net of ik er geweest ben. Gisteren een dagje Den Haag gedaan en dat voelt ook als vakantie...
groetjes, Caroline

 

Een reactie posten

<< Home