woensdag, juni 04, 2008

Napa Valley

Na het ontbijt lieten we de kinderen achter bij Wubit en Catherine, en reden we samen naar de "Wine Country".
Ons eerste doel was lunch op het terras in een van de tuinen van Chateau St. Jean (spreek uit als een spijkerbroek) in Sonoma.
We kochten er twee verse broodjes en samen met lekkere kaasjes, olijven, mosterd en vleeswaren, genoten we van ons eerste glas wijn in de tuin.
Deze wijn vinden we allebei erg lekker, dus had ik een private tasting gereserveerd.
We gingen naar de eerste verdieping en daar stonden 2 witte en 3 rode wijnen klaar. Om je smaakpalet tussen iedere wijn te neutraliseren waren er natuurlijk ook weer de crackers, kaasjes en water.
Ze vertelde ons verschillende dingen over dit wijnhuis en deze specifieke wijnen. De wijnen die we proefden waren ook alleen maar op het chateau te krijgen en worden dus niet verscheept naar winkels.
Heerlijk om zo in alle rust met begeleiding verschillende wijnen te proeven. Hierna gingen we naar beneden naar de wijnshop om nog een paar wijnen te proeven en maakten we een beslissing welke we zouden kopen.
Ze vertelde ons ook hoe we vanuit Sonoma naar Napa konden rijden via een bergweg. Vanaf deze weg hadden we een erg mooi uitzicht over de vallei en genoten we van ons cabriootje en het lekkere weer.
Na een snelle omkleedronde in het hotel, gingen we op weg naar St. Helena, voor het diner.
In deze omgeving liggen erg veel goede restaurants, waaronder het wereldberoemde French Laundry. Wij zijn daar niet geweest, we hebben gedineerd bij Meadowood. We kozen voor het 9-gangen chefs-menu samen met een wijnarrangement. Het was erg lekker en we konden rustig van alles genieten.
Hierna weer terug naar het hotel en hebben we de wekker op 5:15 uur gezet. Tja, dat moest zo vroeg want we gingen ballonvaren. We verzamelden om 5:30 uur en werden met busjes afgezet bij de nog niet opgeblazen ballonnen. Dat opblazen gaat redelijk snel, en aangezien wij in de eerste ballon zaten, waren we ook zo in de lucht. Verbazingwekkend hoeveel ballonnen er 's-ochtends vroeg al in de lucht hangen.
Geweldig, was het. Ik ben geen fan van grote hoogtes maar dat merk je eigenlijk helemaal niet. Dit zijn ook van die momenten dat je maar foto's blijft maken, want het is prachtig zoals de zon opkomt, en de wolken in de vallei wegdrijven.
Na een uur was de vlucht voorbij en zette de piloot de ballon rustig neer in, volgens mij het enige weiland zonder wijnranken.

Nadat we nog een champagne ontbijt aangeboden kregen, gingen we weer terug naar het hotel. Daar vielen we toch weer in slaap, en werden om 11:00 uur wakker.
Na een douche zijn we vertrokken naar Copia. Dit is een culinair instituut dat opgericht is door Robert Mondavi, een grote wijnmaker hier. Daar namen we deel aan een "Food and Wine pairing" workshop.
Heel grappig om te merken dat nadat je een slok wijn hebt genomen en dan een hap van een citroen neemt, dan weer een slok, dat de fruitige smaak van die betreffende wijn gewoon weg is. En dat herhaalden we ook nog met rozemarijn, zout, chocolade en chips. Dit illustreerde heel sterk dat niet iedere wijn die je lekker vindt, ook past bij elk gerecht.
Hierna nog een lekkere lunch gegeten in dit instituut en toen zijn we weer rustig terug naar huis gereden.
Dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Cheers!

Labels: , , , ,

3 Comments:

At donderdag, juni 05, 2008 10:33:00 p.m., Blogger De Bauermannetjes said...

Hoi Sakia ik heb je weer gevonden was je even kwijt. Nog gefeliciteerd met je man en zoon.

Mirjam

 
At zaterdag, juni 07, 2008 10:49:00 a.m., Anonymous Sally said...

Tjonge dat is nog eens een verjaardagskado..... erg origineel en lekker!

 
At zaterdag, juni 07, 2008 11:51:00 p.m., Blogger caatje said...

jonge jonge wat een feest, je weet wel te genieten, heerlijk!!! en al lezende op de vroege zondagmorgen heb ik de hele tocht meebeleefd, bedankt,
groetjes, Caroline

 

Een reactie posten

<< Home