donderdag, april 02, 2009

Edje naar de garage

Zoals de meeste van jullie wel weten is een van onze auto's een cabriolet, of convertible zoals dat hier heet. Want als je er ergens veel gebruik van kunt maken dan is het hier wel, in het zonnige Californië. En dat doen we dan ook gretig.
Heerlijk om in deze tijd met het dak eraf rond te rijden. Het is nu gemiddeld rond de 21 graden en uit de wind in het zonnetje rondrijden geeft een heerlijk vakantiegevoel. Zelfs na bijna 4 jaar geeft het me dat nog.
Maar, wat wil het geval? Gisterenavond wilde Edwin weg met de auto, overdag was het dak eraf geweest, dus eerst moest het dak er weer op.
Alleen deze keer bleef het dak halverwege steken en wilde niet meer voor en achteruit. Ja, heel luxe, dit dak gaat automatisch, gewoon een kwestie van de knop ingedrukt houden.
Na dat nog een paar keer opnieuw geprobeerd te hebben, gaven we het op en probeerden het manueel. Boekje uit het handschoenenkastje, verborgen klepjes met gereedschap zoeken. Dit alles zonder geluk. Wel konden we het dak weer opvouwen, alleen ging de klep niet meer op slot en de kofferbak gaat niet meer open.
Tja, wat doe je dan in zo'n geval? Juist, je neemt de andere auto, slaapt er een nachtje over en belt de volgende dag de garage.
Je vraagt of je ermee langs kunt komen, het is tenslotte mooi weer, dus een echte straf is het niet. Maar nee hoor, je moet de Audi Assist bellen en die staan je keurig te woord. De eerste vraag is of je veilig bent en daarna vragen ze je Vin-nummer (=Vehicle Identification Number). Ze weten meteen welke auto het is en hebben al je andere gegevens.
Zij bellen een ophaalservice en een uur later wordt de auto opgehaald en gebracht naar de garage van mijn keuze. Kosteloos. Hebben we dan toch teveel betaald bij de aanschaf? Misschien, maar het is zo’n lekkere auto, en hij is nu op weg naar de garage.
We hopen maar dat hij snel weer terug komt, want het mooie weer houdt nog wel even aan.

Labels: , , ,