dinsdag, februari 10, 2009

Camp Campbell

Als je een 5th grader (groep 7) bent zoals Maaike nu, dan ga je via de school op science camp naar Camp Campbell.
Vanaf het begin van het schooljaar wordt er al over gesproken wie bij wie gaat slapen, en een week voordat het zover is maken ze elkaar nog gekker.
We moesten alles, maar dan ook alles van naam en school voorzien. En dan niet alleen de slaapzak en het kussen, maar ook de tandenborstel, sokken en badpak. Want het kamp was samen met nog een andere school uit San Jose en de kinderen werden door elkaar gehusseld. Je bleef alleen wel bij je partner die je had opgegeven. Gelukkig waren het leuke kinderen.En dan eindelijk was het zover; dinsdag vertrokken alle 5th graders met de schoolbus naar Boulder Creek. Gelukkig zou het droog blijven, maar echt warm was het niet. 's-Avonds koelt het af tot rond het vriespunt. Maar ja wat wil je het is tenslotte Januari.
Het is een kamp op z'n Amerikaans. En dan bedoel ik dat ze heel erg veel leiders rond hebben lopen, dat er vooral niets fout kan gaan. Voor alle buitenactiviteiten hebben ze een fieldleader.
Iedere cabin had een cabinleader. Die slaapt in het midden op een gewoon bed als een soort oppas, met 12 meiden om haar heen in stapelbedden.
De kinderen gingen om 21.00 uur naar bed, en moeten om 21.30 uur stil zijn en slapen. Als ze dat doen hebben ze een coupon verdient. Zo niet dan moeten ze een coupon inleveren. Ook voor het schoonhouden van de cabins krijgen ze coupons. De cabins die op het eind van het kamp de meeste coupons hebben mogen als eerste kiezen uit verschillende activiteiten. Dat waren o.a. steile wand klimmen, pijl en boog schieten, ziplijn, of de slangen voeren.
Als ze gingen douchen, dan moeten ze een badpak aan, want anders kan je aanstoot geven aan de andere meiden. Er stond een leraar in het midden van de douches om alle handdoeken van de meiden aan te reiken.
Dit kamp ging voornamelijk over de omgeving en de beesten waar ze zich in bevinden, en ze kregen uitleg over het milieu.
Na het eten moeten ze ook allemaal hun afval scheiden, dus de sla zonder dressing apart van de sla met dressing, het vlees weer apart van de koolhydraten en het water in een aparte ton. Al het bruikbare wordt gerecycled. In de grote recyclebakken zitten weer wormen, en die maken er dan weer aarde van. Ook dat is een les, ze horen over de bomen die daar groeien, het water wat door het kamp stroomt en de mensen die er geleefd hebben.
Ze gaan op een nacht hike, en leren dan hoe je beter kunt ruiken en horen. Tijdens een hike overdag, moeten ze mbv een kompas, een route afleggen.
En natuurlijk kan een kamp niet zonder een bonte avond. Ook die is er de laatste avond bij het kampvuur. Er worden stukjes voorgedragen, liedjes gezongen en de begeleiding zong ook nog een lied voor de campers en volgens Maaike moest iedereen (ook de jongens) huilen omdat het zo'n mooi lied was.
Ze heeft het geweldig gehad, ze raakte niet uitgepraat toen ze weer thuis was. Nu nog zingt ze de liedjes over de redwood trees en zijn sapstroom en de bananenslak.
Wanneer komen de kampen waar je met doperwten gooit, s’-nachts stiekum naar de jongens toe gaat en waar je met wallen onder je ogen vandaan komt, of zijn die alleen in Nederland?

Labels: , , , , , ,

4 Comments:

At vrijdag, februari 13, 2009 9:13:00 a.m., Blogger Sylvia said...

Jaaa die zijn er alleen in NL hoor! Zo onschuldig allemaal in Amerika, lekker preuts ook met die badpakken onder de douche. Heerlijk! Ik mis het nu al! Ach, beter zo dan dat ze op hun 12e al aan de pil gaan (bij wijze van spreken dan....)

 
At zondag, februari 15, 2009 12:16:00 p.m., Blogger Unknown said...

je zult behoorlijk moeten afkicken in nederland, daar gaat het echt anders en toch komt het allemaal goed....loslaten, daar begin je hier iets eerder mee. Zo;n leerzaam kamp had ik overigens zelf ook wel mee willen maken.
Groetjes uit Grunn, Caroline

 
At maandag, februari 23, 2009 3:13:00 a.m., Blogger sientje said...

het klinkt als een film van de babysitters club ofzo :)

 
At zaterdag, februari 28, 2009 2:18:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

ha je hebt helemaal gelijk. wdb zijn ze in Amerika erg bang voor 'een proces aan je broek krijgen' en (daardoor?) ook super preuts. Maar ach, je dochter heeft het super naar haar zin gehad op dit kamp, weet wellicht ook niet beter, en daar draait het toch om.

 

Een reactie posten

<< Home