zaterdag, mei 16, 2009

Tennis

Gisteren was het een thuis wedstrijd voor Saskia, ze moest met haar team op onze Almaden Swim and Racquet Club een tennis wedstrijd voor de USTA spelen. Haar team heet de Blue Angels, en ze spelen in the lokale 2.5 divisie tegen vergelijkbare teams uit de omgeving.
Ze was verbeten om te winnen, gezien het feit dat ze de uitwedstrijd had gewonnen, maar ze was toch ook een beetje zenuwachtig van tevoren. Vooral ook omdat ze momenteel op de 1e plaats staan.
De dames van de Almaden Blue Angels moesten twee dubbels en een single spelen, en Saskia speelde, met haar partner Naida, op veld 1 voor de tribunes (hiep hoi!). Samen met de andere partners en haar teamgenoten konden we zo van dichtbij de partij volgen.
De partijen begonnen om zeven uur, en na afloop wordt er samen geborreld en gesnoept.
Nadat de singles en de andere dubbel na een uur gewonnen waren, waren Saskia en Naida op een 0-4 achterstand gezet in de eerste set.
Het was een moeizame partij, met lange rally’s en mooie momenten, afgewisseld met mindere slagen. Desondanks groeiden ze in de wedstrijd en wonnen ze de eerste set met 7-5. De tweede set werd met 7-5 verloren, en vervolgens werd de derde set ook nog eens tot 6-6 en tiebreak gebracht. Inmiddels was het 10 uur s’-avonds, de andere dames en heren op de tribune werden steeds luidruchtiger, en de druk groter.

Omdat ze de Coman tiebreak moesten spelen, werd er eerst nog even overlegd over de regels, moesten ze nou links beginnen met serveren of rechts, en wanneer moet je nou van speelhelft veranderen?
Net voordat de lampen automatisch uitgingen, wonnen Saskia en Naida de derde set met een 7-1 winst in deze tiebreak.
Het is uiteindelijk goed gekomen. Geweldig spannend en erg leuk om te kijken. Gefeliciteerd meiden!

Na afloop de kinderen na bed gebracht, en Saskia uitgezwaaid, aangezien ze op tennis weekend is met 8 vriendinnen in Carmel Valley, kan ze nog een paar keer op de baan staan na die monsterpartij van gisteren!

Labels: , , , , , ,

2 Comments:

At maandag, mei 18, 2009 3:15:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi Saskia gefeliciteerd met die fraaie overwinning .Zo krijgen we een tweede Steffie Graf in de familie.Gr Ger

 
At donderdag, mei 21, 2009 1:10:00 a.m., Blogger caatje said...

donderdagmorgen, hemelvaart, vrije dag en weer even de blogs gelezen. Heb nooit vermoed dat jij zo;n fervente tennisSTER bent.
groetjes Caroline

 

Een reactie posten

<< Home