donderdag, mei 14, 2009

Middle school

Tja, volgend schooljaar moet Maaike naar de Middle School.
Hier duurt een Elementary school van grade K (Kindergarten) tot en met 5th. Dat is in gewoon Nederlands van groep 2 tot en met groep 7. Dan volgt 3 jaar de Middleschool dus 6th - 8th oftewel groep 8 en de 1e en 2e van de middelbare school. Volgens mij doen ze dat expres zodat alle hormonen die door die kinderen gaan gieren op een plek bij elkaar gehouden kunnen worden.
Daarna gaan ze naar de 4 jaar durende Highschool en zijn ze in 9th, een Freshman, 10th een Sophomore, 11th een Junior en in 12th een Senior.
Maar zover is het nog lang niet, want Maaike moet eerst naar 6th grade.

Ook hiervoor geldt, net als bij de elementary school, dat je je moet aanmelden bij je buurt school. Voor ons is dat Bret Harte maar we mochten ook bij scholen in de directe omgeving rondkijken en als je dat wilt daar je voorkeur aan geven. Op het aanmeldingsformulier moet je tenslotte niet alleen je 1e, maar ook je 2e en 3e keus opgeven.
Liever wilde Maaike naar Castillero omdat dat een school met meer artistieke vakken zoals dans, theater, muziek en kunst is, maar het mocht niet zo zijn. 
Ze is dus ingedeeld in de school waar onze wijk bij hoort. Het maakt haar allemaal niet zoveel uit lijkt het, ze kent inmiddels genoeg kinderen die ook naar Bret Harte gaan.  

Ze zullen geen ballen en springtouwen meer hebben, en speeltoestellen zijn daar ook niet te bekennen, maar bankjes om op te kletsen.
Volgens mij zal het een grote verandering zijn, het leerlingen aantal was op Simonds school nog 600, op Bret Harte is dat al verdubbeld naar 1200. En dan heb ik het nog niet gehad over de aanvangstijden. De bel gaat om 8.15 uur i.p.v. 9.05 uur, en dat is voor mij ook een hele aanpassing.

Labels: , , , , ,