dinsdag, mei 26, 2009

Bas 9!

Tja, dat de tijd tegenwoordig vliegt weten we allemaal wel, maar dat ik bijna geen tijd heb om te melden dat onze jongste op de 23e al 9 jaar is geworden is toch wel een beetje belachelijk.
Voor hem is het gelukkig nog wel belangrijk om jarig te zijn, alhoewel hij zich voornamelijk kan verkneukelen over zijn feestje.
Dit jaar wilde hij het thuis houden met het zwembad en spelletjes. Nou dat kon geregeld worden. Alhoewel, het weer was dit jaar niet zo warm als voorgaande jaren en het zwembad was toch nog niet zo opgewarmd. 24 graden is toch wel een beetje aan de frisse kant, dus hebben we het zwembad maar verwarmd totdat het 29 graden was. Ik hoop maar dat de rekening niet al te hoog is, maar ja het verdere feestje was thuis dus kostte ook niet echt veel.
We verzonnen samen de spelletjes, zoals emmers vullen met geperforeerde bekertjes, Marco Polo, waterballonnen gooien, snoephappen uit een bak met water en natuurlijk de Amerikaanse variant; het marshmallow happen.
Verder wilde hij geen traditionele pizza, maar hot dogs, en gelukkig toch nog wel een taart. Het koste nog wel moeite om ze uit het zwembad te krijgen om spelletjes te doen, maar ja, anders worden ze zo door en door koud.Om 6 uur werden ze allemaal opgehaald en iedereen ging tevreden naar huis, en Bas was het meest tevreden.
De volgende dag (zaterdag) was hij echt jarig, maar wij hoefden niet voor hem te zingen en het hele ritueel van jus en thee op bed hoefde ook niet, want hij koos voor zijn andere liefde; het voetballen.
Een voetbalwedstrijd om 9 uur, dat betekent om 8.30 uur op het veld zijn. En iedereen die Bas kent weet dat hij als een slak eet, dus zeker een half uur nodig heeft voordat zijn ontbijt naar binnen is.
We mochten het zingen en de cadeaus niet vergeten, maar moesten het bewaren tot na de wedstrijd. Toen hadden we alle tijd om zijn verjaardag met ons gezinnetje te vieren want het was ook nog Memorial weekend, en dat betekende maandag ook nog vrij. Heerlijk.
Op naar de volgende verjaardag; dat is donderdag die van Edwin, maar die hoeft niet meer zo nodig een zwemfeestje.

Labels: , , ,