vrijdag, juni 12, 2009

5th Grade Graduation

En dat was dan het einde van de Elementary school voor Maaike.
Volgend schooljaar gaat ze naar de 3-jarige Middle School oftewel de Junior High. En zoals het gaat volgens de traditie, hoort hier een graduation bij.
Het werd redelijk rustig gehouden, zonder die petjes die zo kenmerkend zijn voor een High School graduation, want het omhoog gooien van die dingen kan ook het verspreiden van hoofdluis (als die er al is) bevorderen.
Alle 5th graders verzamelden weer in de cafetaria waar ouders, familieleden en vrienden zijn, om door de directrice toegesproken te worden. Ook enkele kinderen halen een paar herinneringen op over de eerste keer dat ze op school kwamen.
Maaike's eerste juf op deze school, die inmiddels gepensioneerd is, kwam ook langs om "haar" laatste kinderen te zien. Ze had speciaal het T-shirt aangetrokken dat ze van al haar kinderen kreeg bij het afscheid. Ze was nog even gek als toen en net zo trots op hen als 3 jaar geleden. Heel leuk om te zien.
De directrice is de dag voor de graduation bij de kinderen in de klas langs geweest en heeft het een en ander aan hen gevraagd over hun leraar(es) en hield daar ook een praatje over.
En dan roepen de leraren een voor een de kinderen naar voren om hun "diploma" in ontvangst te nemen van de directrice. Dit gebeurt gelukkig in een redelijk snel tempo zodat het niet al te lang duurt voordat we door de 100 kinderen heen zijn.
En dan roept de directrice;
"Ladies and Gentlemen, may I present to you the class of 2016!"

Gelukkig duurt dat nog eventjes, we hebben nu eerst vakantie!

Labels: , , , , ,

1 Comments:

At maandag, juni 15, 2009 2:52:00 a.m., Blogger Andrea said...

Nu al?! Dacht dat we gelijk liepen met 26 juni (groep 8, de rest hier een week later). Wij komen van 10 juli tot half aug. naar CA... afspreken?!?

 

Een reactie posten

<< Home