zondag, juli 12, 2009

Alleen weg

Op zaterdag 11 juli was het zover. De kinderen keken er al lang naar uit. Eindelijk zonder papa en mama naar Nederland vliegen. Niet dat ik dat zo leuk vond, want er kan zoveel gebeuren....
Maar ze bleven volhouden dat ze dat wilde doen, helemaal alleen vliegen, niet met mij een paar rijen achter hen in het vliegtuig, maar echt alleen. Nou ja, als unaccompanied minors dan. Want de KLM biedt begeleiding van een steward(ess) gratis aan voor kinderen tot 11 jaar. En ja ik weet het wel, die reis hebben ze al een paar keer gemaakt, het is een lange maar rechtstreekse vlucht. Uiteindelijk konden de kinderen en Edwin me overtuigen om ze te laten gaan.
We brachten ze naar de balie, en daar vertelde de grond-stewardess dat er 1 ouder mee mocht naar de gate. Ja, maar wij hebben 2 kinderen en daar horen 2 ouders bij. Nou vooruit dan. Edwin en ik kregen allebei een pas om door de beveiliging heen te gaan tot aan de gate.
Dat gaf me toch wel een fijner gevoel. We moesten sowieso op het vliegveld blijven totdat het vliegtuig vertrokken is, en nu konden we nog ietsje langer bij de kinderen blijven zonder dat zij aan de ene kant en wij aan de andere kant van de beveiliging zijn. Dezelfde grond-stewardess was ook bij de gate en bracht de kinderen het vliegtuig in, en wij bleven wachten totdat het vliegtuig opsteeg. Daag, tot over een week.
11 Uur later kregen we een sms-je dat de kinderen veilig, zonder te slapen, met lege Nintendo's weer afgeleverd waren bij Opa en Oma. En alle neefjes en die ene nicht met ooms en tantes waren ook nog op Schiphol om ze af te halen. Wat een verassend Welkom!

Labels: , , ,

5 Comments:

At zondag, juli 26, 2009 2:03:00 p.m., Anonymous www.hildezug.info said...

Ja, ik kan me voorstellen dat het toch moeilijk is om ze zo in hun eentje te laten gaan... Toch wel goed van je dat je ze hebt losgelaten... zo worden ze ook zelfstandiger.

Groetjes,

 
At donderdag, juli 30, 2009 12:06:00 p.m., Anonymous Sisely said...

Ja het is ook niet niks om je kids alleen te laten vliegen, in ieder geval is het fijn om te lezen dat ze veilig geland zijn in NL. Ben via de blog van Sally op jullie blog gekomen, en dacht dan zal ik maar meteen ook een reactie achter laten.

Van sisely uit NL
http://sisely.iblog.my

 
At vrijdag, juli 31, 2009 2:18:00 p.m., Blogger Pascal Thomas said...

Hey Saskia, dat moet inderdaad wel erg heftig zijn om ze dan bij de gate 'achter te laten', stoer van de kids zeg!!!

Zojuist ook jullie vakantieblog gelezen, zo gauw Max wat groter is moeten we echt weer een keertje op vakantie in de VS. Wat een schitterende natuur zeg, en mooie foto's!

Groetjes, Vera & Pascal

 
At woensdag, augustus 12, 2009 10:14:00 p.m., Blogger Elies Bik said...

Spannend, zo voor het eerst je kids naar het vliegveld brengen! Hebben ze het leuk in NL? Is het lekker rustig bij jullie thuis?

 
At zondag, augustus 23, 2009 7:32:00 a.m., Anonymous Sally said...

Heel herkenbaar. Hier ging 16 jarige dochter ook helemaal alleen naar Amerika. Met overstap in Duitsland. Haar vriendin opzoeken. En gezien haar leeftijd geen begeleiding.
Wel even slikken maar net wat je schrijft onze kinderen zijn zo internationaal en hebben al vaak gevlogen. toch blijft het spannend.

 

Een reactie posten

<< Home