woensdag, april 28, 2010

Sporten

Voordat ik begin met allerlei nieuwe berichtjes over opruimen en instanties en verhuizen even nog een klein stukje over alle sporten die hier tegenwoordig gebezigd worden.

Bas heeft zijn voetbalschoenen even aan de wilgen gehangen en is weer terug bij tennis. Twee keer in de week heeft hij les.

Maaike heeft haar dansschoenen opgeborgen en is toch ook weer gaan tennissen en heeft samen met Bas les.
Nu is ze gaan volleyballen. Dat was ook haar reden om met dansen te stoppen. Na haar uitvoering in november was de zin opeens over. Niet verwonderlijk hoor, want een paar vriendinnen van haar wilden graag dat ze ook mee deed in een nieuw op te zetten volleybal team. Daar had mevrouw wel oren naar en sinds januari gaat ze twee keer per week 's-avonds volleyballen, en ze hebben ook maandelijks een toernooi. Dan moet ze om 7:45 in een of andere sporthal, soms dichtbij, soms 1 uur rijden, zijn en daar blijft ze dan tot 5 uur s'-avonds met haar team onder 12 jaar; Motion. Ze zien er van alle teams het "hipste" uit en ze verzinnen continue nieuwe kreten, met bijbehorende danspasjes, en dat terwijl je de andere teams hun balspel ziet oefenen. Het niveau van het volleybal is matig, maar ze hebben de grootste lol samen. En dat is ook heel belangrijk.

Edwin heeft ook het tennis virus te pakken en probeert tussen al zijn drukke werkzaamheden door, minimaal een keer per week te tennissen bij de drop-in. Ook doet hij mee in een Adult USTA team waar ik vorig jaar zo ver mee gekomen ben. Afgelopen winter hebben we samen in een Combo team gespeeld, en wonnen we ook nog onze wedstrijd als partners. Zelfs dat kunnen we samen zonder ruzie, en dat kunnen niet alle stellen zeggen.

Tja en ik ben ook nog steeds aan het tennissen. Dit jaar zijn we automatisch een stapje hoger gekomen in onze klasse en nu spelen we weer mee. Dit keer heet ons team The Racquettes. Omdat er vorig jaar wat onenigheid was, en we uiteindelijk verloren voordat we in de Nationals terecht kwamen, heb ik mezelf opgeworpen om captain te zijn. Tot nu toe gaat alles prima, nog geen scheve ogen en iedereen praat nog steeds met iedereen. We staan zelfs weer op nummer 1 in onze poule op dit moment. Niet dat dat veel zegt, want we hebben pas 6 van de 14 wedstrijden gespeeld, maar we zijn wel weer op de goede weg.

Zaterdag was een dag van tennis van de kinderen. Zij hadden een tennis toernooi dat gehouden werd op de tennisbanen van Stanford University. Mooie banen, die allemaal verdiept lagen, waardoor we een goed zicht hadden op het spel van de kinderen.
Leuk voor de kinderen om ook een keer te merken dat er nog meer kinderen zijn die tennissen die toch wel veel beter kunnen slaan dan zij.
Zondag heeft Maaike weer een volleybal toernooi, dit keer in San Jose en ook op de universiteits campus, dus brengen we de hele dag binnen door in de hal. En dat terwijl het eindelijk mooi weer is geworden met een zonnetje en 25 graden.

Labels: , , , ,