dinsdag, april 20, 2010

Wicked

Omdat de kinderen Spring break hadden, en we deze keer niet op vakantie gingen, konden we andere dingen doen. We hebben gewinkeld.
De kinderen groeien echt overal uit, dus nu kon ik ze meenemen en dat winkelt een stuk makkelijker. Nieuwe broeken, shirtjes, bloesjes, en schoenen.
We zijn 2 keer naar de bioscoop geweest, beide keren een 3D-film, en als topper gingen we vrijdag naar San Francisco.

We kwamen in de namiddag in San Francisco aan en zagen het mooie oude stadhuis waar we naar binnen zijn gelopen. Het is vrij toegankelijk nadat je door een metaaldetector bent gegaan.
Het is een heel mooi gebouw. Het heeft een grote koepel en een imposante trappartij. Er waren veel mensen bezig om de benedenverdieping aan te kleden voor een feest. De foto's zijn niet echt optimaal omdat deze met mijn i-phone zijn gemaakt, maar het geeft een goede indruk.
Naderhand nog even lekker gegeten en toen lopend naar het theater gegaan.
We gingen naar de alom geprezen musical Wicked. Hierin wordt het verhaal verteld wat er gebeurde voordat Dorothy in het land Oz (van de Wizard of Oz) terechtkwam.
Het speelt zich af in het mooie oude Orpheum theater wat voor het eerst in 1926 open ging en waar we echt geen foto's mochten maken.
Het is een hele leuke musical waarin mooi gezongen en goed geacteerd werd.
De musical is heel recent, en het grappige is dat het veel later geschreven is dan Oz.
We reden om 11 uur weer naar huis. Maar wel met de kennis waarom de vogelverschrikker, de leeuw en de blikken man zijn wie en wat ze zijn.

Labels: , , , , , ,