vrijdag, maart 26, 2010

Honor Roll

Maaike is door haar cijferlijst van het eerste halfjaar op de Honor Roll terecht gekomen.
Dat betekend dat haar gemiddelde Grade Point Average (=cijfer), ergens tussen de 3.5 en 3.9 moest zijn met minimaal 3 A's, anders kwam je hier niet voor in aanmerking.
Het rapportcijfer dat hier op school gegeven wordt gaat van een A,B,C, en het laagste is een D.

De GPA wordt berekend door alle cijfers bij elkaar te tellen en dan te delen door het aantal vakken. De punten worden als volgt berekend; 4 punten voor een A, 3 voor een B, 2 voor een C, en 1 voor een D.

Maaike's GPA was 3.8, hartstikke goed natuurlijk!

Je kan ook nog een stapje hoger komen, dan heb je allemaal A's of zelfs A+ en dan sta je op de Principal’s list.

De ceremonie begon al om 8.15 uur in de cafetaria.
De principal-, en honor roll kinderen zaten vooraan, daarachter de ouders en de kinderen die het niet hadden gehaald zaten achterin.
Eerst kregen we een toespraakje van de principal en hij vertelde de kinderen dat ze zowel de ouders als de leraren moesten bedanken met een applaus, want zij hadden zeer zeker ook bijgedragen aan hun succes.
Hierna werden ze een voor een naar voren geroepen en kregen ze een felicitatie van de principal en van de vice-principal en ook nog een push pin met de Honor Roll.
Met de Principal’s roll werd het hetzelfde gedaan en deze groep werd verteld dat ze het natuurlijk allemaal nog beter had gedaan.

Het doel van deze ceremonie is om de kinderen ervan te doordringen dat studeren heel belangrijk is. Want als je goede cijfers haalt, ben je verzekerd van de betere universiteiten, met daarna een betere baan.
Met Principal roll cijfers kom je in aanmerking voor de meest prestigieuze universiteiten, met zeer hoge toelatingseisen, zoals Stanford en Harvard.
De honor roll kandidaten kunnen wel zeker zijn van goede universiteiten, en ja de groep achter in de zaal zal ook wel naar een universiteit mogen, maar dan wel naar de "gewone" state university.

Ook deze middle school is prestigieus, Maaike heeft heel veel huiswerk, zeker voor een 11 jarige, wat we wel eens vervelend vinden.
Maar we zijn wel trots op haar en vinden het heel mooi dat ze dit ook nog bereikt heeft.

Labels: , , , ,

3 Comments:

At dinsdag, maart 30, 2010 11:23:00 a.m., Blogger Nynke said...

Saskia,
Ik kwam via een site met Nederlanders in de bay area ook jouw blog tegen. Leuk! Ik woon met mijn (Amerikaanse) man en drie zoons (van 8, 8 en 6) in Connecticut en de kans is groot dat we in het najaar in Mountain View, CA gaan wonen. Ik ben me een beetje aan het orienteren op dat gebied, vandaar mijn berichtje. Hoe bevalt het julie daar?
groetjes, Nynke van der Burg

 
At dinsdag, maart 30, 2010 11:17:00 p.m., Blogger Mari said...

Dat is een UC TRack, mooi zo!

 
At zondag, april 11, 2010 12:03:00 p.m., Blogger Sally said...

Super , well done Maaike!

 

Een reactie posten

<< Home