woensdag, juni 16, 2010

Inpakken en inladen

Afgelopen woensdag kwamen de verhuizers. Ze waren met 5 man sterk, en die beginnen, zoals we al eerder wisten, alles, maar dan ook alles, zonder nadenken in te pakken.
We hadden de dagen ervoor gebruikt om met behulp van rode en groene post-it's, aan te geven wat wel en niet mee moest met de zeecontainer.
Terwijl ik met Maaike op het volleybal toernooi was, hebben Edwin en Bas de logeerkamer gebombardeerd tot verboden toegang voor de verhuizers, en alle spullen daar alvast in gezet. We hebben tenslotte nog koffers, een opbergmap voor laatste rekeningen, foto toestellen, opladers e.d. nodig. De keuken werd als laatste verdeeld in "wel en niet mee" met de zeecontainer. En dat gaf een erg druk stoplicht effect.
Toen de verhuizers kwamen, stond alles nog relatief op zijn plek (nou ja) in de kamer waar het hoorde. Een paar uur later is alles ingepakt.

Vervolgens houden we een erg lege kamer over.

Ze kwamen de volgende dag met de 40 foot container om alle spullen erin te laden. En ook deze ochtend vlogen de kinderen de deur uit, om in die hele grote container te gaan staan. Goh, dat beeld heb ik eerder gezien, maar toen waren ze een stuk kleiner. Vlug naar binnen om het fototoestel te pakken, en zie hier het 5-jaar verschil.
We krijgen ook nog luchtvracht. Daarin gaan alle kleine lichte dingen die we nu nog willen gebruiken zoals onze dekbedden en kussens, een paar spellen, een ripstick, tennis rackets, de computers en een paar boeken.
Nadat de verhuizers vertrokken zijn is het huis heeeel erg leeeeeg en klinkt het ook erg hol. Van allerlei kanten krijgen we spullen te leen aangeboden, zoals 4 matrassen, borden, mokken, tafels, stoelen, lamp, e.d. We redden het hier wel.
Ik ben blij dat we besloten hebben om hier te gaan kamperen in ons huis. Hier kunnen de kinderen naar de swim & racquet club lopen om vriendjes te zien en om nog wat tennislessen te krijgen. Want anders duren 10 weken vakantie in een leeg huis wel heel erg lang. In Nederland zitten alle kinderen nog op school, en in onze nieuwe woonplaats hebben ze toch nog geen vriendjes. Dus de noodzaak om zo vlug mogelijk naar Nederland te vliegen is er niet.

Afgelopen dinsdag werden de auto's ook opgehaald. Die zullen op een vrachtwagen naar de oostkust gereden worden, en van daaruit met een schip de Atlantische oceaan overgebracht worden. Ook dat duurt 6 tot 8 weken. Heel raar om je auto's weggereden te zien worden.
Vanaf nu moeten we ons behelpen met 1 huurauto. Dat vergt wat meer planning maar is natuurlijk ook te doen met die 24 uurs economie hier. Ik kan altijd 's-avonds nog naar de winkels als er wat gehaald moet worden.
En zoals het hoort, hebben we ook een bbq te leen gekregen, want hier wonen in de zomer zonder zo'n ding, dat kan natuurlijk niet.
Voorlopig genieten we nog 100% van het mooie Californische weer, want dat zullen we heel erg gaan missen.

Labels: , , ,